Angajaţii Rostramo aflaţi în preaviz au protestat cu curtea unităţii

Aproximativ 200 de angajaţi de la fabrica de mobilă Rostramo au protestat ieri în curtea instituţiei. Salariaţii sunt în preaviz până pe data de 19 noiembrie şi au ajuns în culmea disperării pentru că nu şi-au mai primit salariile de două luni. Mai mult decât atât, aceştia aşteaptă şi câteva drepturi băneşti restante de anul trecut. Dacă nu primesc banii, salariaţii de la Rostramo sunt decişi să-şi strige nemulţumirile joi, în Piaţa Prefecturii.

Angajaţii de la Rostramo sunt în preaviz până pe 19 noiembrie, iar de la această dată rămân şomeri. Această problemă culminează cu faptul că nu şi-au primit salariile de două luni, dar mai sunt şi alte drepturi salariale restante încă de anul trecut. Cei aproximativ 200 de angajaţi care şi-au strigat nemulţumirile în curtea instituţiei au ajuns în culmea disperării pentru că nu-şi mai pot plăti ratele, au datorii şi sunt pe punctul de a ajunge în situaţia de a nu mai avea ce să mănânce. Dacă în zilele următoare nu li se rezolvă problemele, angajaţii de la Rostramo, vor să protesteze joi în Piaţa Prefecturii. „Nu mai putem suporta situaţia asta. Nu ne-am primit salariile de două luni. Avem de luat cam 5 milioane de lei vechi pentru fiecare lună, că astea sunt salariile noastre. Nu le avem mai mari. La banii ăştia se mai adaugă salariile compensatorii, sporurile de vacanţă pentru anii 2011-2012 şi banii pe zilele de concediu. Noi nu mai avem din ce trăi. Avem rate neplătite la bănci şi ne-am împrumutat ca să trăim de la o zi la alta. Dacă nu ne dau salariile o să ajungem să nu avem ce pune pe masă. Ne gândim să protestăm şi în Piaţa Prefecturii”, au spus protestatarii.

NOTIFICARE

Primăria Târgu-Jiu a primit o notificare de la angajaţii de la Rostramo şi cel mai probabil vor primi autorizaţie de miting. „Am primit o notificare de la angajaţii de la Rostramo care vor să organizeze un protest. Noi o să o analizăm şi, dacă respectă legea, o să emitem o autorizaţie”, a declarat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt Primăria Târgu-Jiu.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: