Brânza şi vinul roşu ajută memoria

Un studiu recent arată că brânza și vinul roșu ajută funcția cognitivă pe termen lung. Acesta a fost făcut asupra unor persoane adulte, rezultatele cele mai bune avându-le consumatorii de brânză şi vin roşu. Consumul moderat de vin roşu duce la împiedicarea morții neuronilor în condiții de stres.

Alimentele au impact direct asupra sănătății, dar și a capacității cognitive. Aproape 1.800 de adulți trecuți de prima tinerețe au fost testați în cadrul unui studiu. Le-a fost analizată inteligență fluidă, adică acea capacitate de a „gândi din mers” și au răspuns, de asemenea, la întrebări despre consumul de alimente și alcool. Iar concluzia a fost că brânza și vinul roșu ajută funcția cognitivă pe termen lung.

Carnea de miel e și ea importantă în alimentație, şi, alături de lactate și vin roșu, întărește imunitatea organismului.

Explicaţiile specialiştilor sunt bazate pe studii complexe care demonstrează că vitamina B ajută la regenerarea și protecția neuronală. Vitamina A12 are legătură cu tractul gastrointestinal și în ultima perioadă s-a descoperit o legătură între microbiom și sănătatea neuronală. S-a demonstrat de asemenea că metaboliții excretați în urma consumului de vin ajută la împiedicarea morții neuronilor în condiții de stres.

Vizualizări: 1,257

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: