Angelica Mirea cântă muzică populară şi religioasă

Angelica Mirea este una dintre cele mai cunoscute soliste de muzică populară şi religioasă din oraşul nostru care a reuşit să transmită tradiţia şi cântul popular multor generaţii de copii. Reuşind să împace eficient arta interpretării cu arta predării, Angelica Mirea este solistă de muzică populară de mulţi ani dar şi profesoară la Liceul Teologic şi cel de Muzică şi Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu.

Tânăra interpretă de muzică populară a început să cânte încă din anii copilăriei moştenind talentul de la părinţii acesteia şi ei interpreţi de muzică populară. „Talentul îl am de la părinţii mei, Domnica şi Eugen Mirea, mama mea fiind şi angajată a Ansamblului Artistic „Doina Gorjului” la care a trebuit să renunţe pentru că a fost nevoită să aleagă între viaţa de familie şi carieră însă, nu a renunţat niciodată la muzică”, a mărturisit Angelica Mirea. Cu o mare experienţă muzicală în spate, urmând cursurile Şcolii Populare de Artă, secţia canto popular, liceul de muzică „Constantin Brăiloiu”, Facultatea de Muzică din Bucureşti, Angelica se poate mândri cu o mulţime de premii şi trofee dar şi cu o carieră didactică de excepţie, urmând în prezent şi masterul tot în Bucureşti. „Am început cu festivalul „Cântarea României” unde am luat locul I, „Pe fir de baladă”, ediţii la rând luând diverse premii, festivalul „Maria Lătăreţu, ediţia a IX a unde am câştigat marele premiu dar şi o mulţime de apariţii şi spectacole televizate”, a precizat Angelica Mirea.

Muzica religioasă, o nouă pasiune

Chiar dacă muzica populară îi aduce mari satisfacţii interioare, plăcându-i la nebunie să facă lume fericită prin cântecele şi vocea ei, Angelica crede că a sosit momentul să-i mulţumească lui Dumnezeu pentru harul dăruit şi cum altfel decât prin muzica religioasă. „Eu am primit, în primul rând, o educaţie creştină de la mama mea şi aşa am început să îndrăgesc cântările liturgice şi în afara faptului că am foarte mulţi fani care îmi trimit scrisori şi mă susţin, aş vrea totuşi să-i mulţumesc lui Dumnezeu pentru acest har de a cânta şi pentru că m-a ajutat să-l folosesc”, a mărturisit Angelica Mirea.

Sărbătoarea Naşterii Domnului i-a adus o mare linişte în suflet şi totodată ocazia de a cânta, de data aceasta, colinde dar şi o mare greutate în suflet pentru faptul că oamenii nu acordă importanţă spiritului Crăciunului ci treburilor cotidiene. „Este foarte trist să constat că oamenii sunt mult mai preocupaţi de ce o să aibă pe masă de sărbători decât de spiritul Crăciunului în toată frumuseţea sa. Eu iubesc să fac acte de caritate iar acesta este un bun prilej pentru că îmi place să văd lumea fericită şi fac aceste gesturi de caritate ori de câte ori am ocazia”, a precizat Angelica Mirea.

De la noul an îşi doreşte un nou album de muzică populară dar şi un album cu cântece bisericeşti precum şi puterea de a transmite mai departe tradiţia şi cântecul popular autentic. „Iubesc oamenii care se fac plăcuţi şi frumoşi prin frumuseţea interioară şi sper ca în noul an să întâlnesc mulţi astfel de oameni iar în plan profesional sper să reuşesc să scot un album de muzică populară şi unul de muzică laică dar să şi fac din elevii mei nişte mesageri ai tradiţiei şi cântecului popular”, a mai mărturisit Angelica Mirea.  

Vizualizări: 214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: