Interviu cu Radu Socolovschi

Radu Socolovschi, directorul al Agenţiei pentru Protecţia Mediului, care are gânduri mari pentru această instituţie. Acesta spune că a mai lucrat la Agenţie în urmă cu câţiva ani şi acest domeniu nu-i este străin. În cadrul interviului acordat publicaţiei noastre  a mărturisit că este posibil să aibă loc disponibilizări în cadrul Agenţiei.

Reporter: Care sunt primele gânduri pentru 2010 în ceea ce priveşte instituţia pe care o conduceţi?

Radu Socolovschi: Cu siguranţă voi continua să fac din judeţul Gorj un judeţ care respectă normele mediului înconjurător pentru că ştim cu toţii că este un judeţ cu probleme în acest sens şi voi continua sustenabilitatea proiectelor economice cu impact asupra judeţului nostru. O să fiu foarte atent la respectarea echilibrului economic, social şi de mediu pe care trebuie să-l respecte fiecare proiect.

Reporter: Sunteţi recent instalat în această funcţie. Aţi reuşit să vă puneţi la punct cu toate atribuţiile pe care le aveţi?

Radu Socolovschi: Cu siguranţă mai sunt multe de prins dar eu ştiu foarte bine care este rolul meu în această instituţie, ştiu că o să lucrez cu oameni cu mare experienţă în ceea ce fac şi cu siguranţă mă bazez şi pe ei. Sunt oameni cu o foarte bună pregătire în domeniu iar eu sunt mândru că lucrez alături de ei şi vreau să fie clar un lucru, eu cunosc ce trebuie să fac iar acest post l-am obţinut în urma unui concurs pentru care m-am pregătit foarte mult.

Reporter: Ce aveţi de spus cu privire la tot ce s-a scris despre dumneavoastră în ultima perioadă în presă?

Radu Socolovschi: Eu am declarat la mai multe publicaţii şi sunt foarte dezamăgit pentru faptul că mi s-au răstălmăcit vorbele dar aş vrea să precizez că eu nu am niciun fel de polemică cu absolut nimeni şi nu fac niciun fel de dispută sterilă cu nimeni pentru că singurul perdant este agenţia. Eu îmi văd de treaba mea şi de instituţia pentru care trebuie să veghez.

Reporter: V-aţi gândit să faceţi unele modificări în ceea ce priveşte structura agenţiei?

Radu Socolovschi: Eu sper ca structura agenţiei să rămână aceeaşi dar ar exista unele discuţii la nivel central pentru sporirea importanţei gărzii de mediu şi subminarea noastră, a agenţiei. Asta ar însemna ca personalul specializat de la noi să fie transferat la Garda de Mediu iar mie nu mi se pare corect ca o instituţie care este în formare să se dezvolte pe umerii noştri. De aceea îmi este foarte teamă că vor fi şi disponibilizări în cadrul agenţiei dar să sperăm că toate aceste lucruri vor rămâne doar la faza de discuţii.

Reporter: Cum aţi fost primit de personalul din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului?

Radu Socolovschi: Am fost primit cu multă căldură, nu mă aşteptam la o astfel de primire şi a fost foarte plăcut pentru mine să cunosc oamenii care sunt sufletul acestei agenţii. Chiar dacă s-a scris că eu vin din afara instituţiei vreau să spun că eu am mai lucrat în agenţie cu mult timp în urmă şi a fost foarte plăcut să întâlnesc foştii mei colegi.

Reporter: Ce proiect aveţi în acest moment în desfăşurare?

Radu Socolovschi: În prezent avem în curs de derulare proiectul „Eliminarea deşeurilor sub formă de cenuşă”, proiect destinat mai ales zonei Turceni-Rovinari care trebuie să-şi implementeze toate tehnicile ca activitatea pe care o desfăşoară să nu afecteze mediul şi mă refer la eliminarea reziduurilor. Proiectul respectiv constă în combinarea zgurei umezite de sub centrale cu cenuşa de pe electrofiltre iar această combinaţie, printr-un amestec hidraulic, să fie depozitată în locuri speciale. Această amestec se solidifică în timp şi nu mai este supus factorilor atmosferici, adică se evită răspândirea cenuşei de către vânt şi astfel aerul este mai curat. Sperăm ca până în 2012 acest proiect să fie măcar în faza de pionierat. 

Vizualizări: 219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: