Andreea Bora a jucat gorjeneşte în toată lumea

Andreea Bora are 20 de ani este din Târgu Jiu şi practică dansul popular de cinci ani, timp în care a văzut aproape toată lumea şi a primit mii de aplauze. Deşi la început nu avea habar de ce înseamnă dansul, şi mai ales cel popular, cu multă pasiune şi convingere a reuşit să danseze pe cele mai mari scene ale lumii.

Andreea Bora este studentă în anul II la Facultatea de Litere şi Ştiinţe Sociale, specializarea Administraţie Publică, şi deşi facultatea îi ocupă foarte mult timp, tânăra face loc în programul ei are totuşi libertatea să facă ce îi place şi anume dansul popular. „Practic dansul popular de cinci ani iar de câteva luni sunt colaboratoare la „Doina Gorjului” ceea ce mă face foarte bucuroasă”, a declarat Andreea Bora. A ajuns să practice dansul popular din pură întâmplare dar chiar şi aşa crede că nu totul în viaţă este coincidenţă şi că a reuşit să îndrăgească acest dans pentru că totodată reuşeşte să facă mişcare. „Am ajuns la dans dintr-o întâmplare, eu nu ştiam să joc motiv pentru care profesorul meu m-a obligat practic să merg la Şcoala Populară de Artă să învăţ să joc. Am stat acolo aproape un an, timp în care dansul popular era practic viaţa mea iar apoi mi s-a propus să fac parte din Ansamblul „Doina Gojului” juniori”, a mărturisit tânăra.

Spectacole în mai multe ţări

Chiar dacă nu avusese niciodată tangenţe cu muzica sau dansul popular, Andreea a învăţat foarte repede suitele, lucru care a încurajat-o foarte tare şi care i-a dat oarecum speranţe. „Pot spune că dansul popular m-a făcut să îndrăgesc muzica populară, am prins foarte repede suitele iar acest lucru cred eu că m-a încurajat să continui cu dansul şi mai este şi vorba de satisfacţia sufletească pe care o ai în momentul în care vezi mii de oameni care te aplaudă”, a precizat Andreea.

Cât timp a făcut parte din ansamblul „Doina Gorjului” juniori, Andreea a avut parte doar de lucruri frumoase, a vizitat aproape toată lumea şi a apărut la mai toate emisiunile televizate. „Am avut spectacole peste tot în Franţa, Germania, Turcia, Vietnam, iar în ţară peste tot, la toate posturile TV. A fost una dintre cele mai frumoase perioade din viaţa mea”, a declarat Andreea.

Experienţa dansurilor populare a făcut-o o persoană recunoscută dar Andreea a ştiut să păstreze un echilibru în viaţa ei şi nu s-a îndepărtat de familia şi de prietenii ei. Perseverenţa şi ambiţia ei au ajutat-o ulterior să devină colaboratoare la Ansamblul Artistic „Doina Gorjului” şi să îşi câştige banii pe propriile puteri. „Mi-aş dori din tot sufletul să rămân în continuare la Doina Gorjului pentru că este un ansamblu cunoscut şi pentru că alături de acest ansamblu am învăţat foarte multe”, a precizat tânăra.  De precizat ar mai fi şi faptul că alături de Doina Gorjului Juniori, Andreea a câştigat nenumărate premii printre care „Peştişorul de Aur” din Tulcea, 2007, trofeul „Liviu Dafinescu” de multe ori, la fel şi festivalul de la Tismana şi multe alte premii pe care nici nu şi le mai aminteşte.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: