Ani de puşcărie pentru delapidarea de la Ocolul Silvic Turceni

Verdict final al instanțelor de judecată în dosarul de delapidare în care foști angajați ai Ocolului Silvic Turceni au fost acuzați că au băgat mâna în buzunarul unității și au creat un prejudiciu de peste 1,1 milioane lei.

Curtea de Apel Craiova a stabilit pedepsele finale pentru inculpați, ceva mai mici decât cele decise la Târgu Jiu, dar tot executorii, polițiștii punând deja în aplicare mandatele de arestare emise pe numele celor care de miercuri seara dorm în spatele gratiilor pentru o bună perioadă de timp de acum încolo. Contabila șefă Elena Fota și casiera Elena Negreanu au de executat  4 ani și, respectiv, 2 ani și 10 luni de pușcărie, ambele fiind încarcerate și transferate la Penitenciarul Craiova, unde vor executa pedeapsa dispusă de instanță. Doi ani de închisoare a primit și Petre Rusu, în timp ce un al patrulea inculpat din dosar, Nicolae Iovu, s-a trezit cu recursul respins de către magistrați, el fiind condamnat la un termen de încercare de 2 ani și jumătate, plus 60 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Tg Jiu.

Din anul 2002 și până în luna mai 2011, cei trei în calitatea de contabil șef, gestionar și casier au  întocmit dispoziţii de plată, documente contabile primare în fals şi au falsificat ordine de plată. În felul acesta ar fi efectuat plăţi ilegale din casieria Ocolului Silvic Turceni sau prin virament bancar şi ar fi încasat, necuvenit, sumele de bani pe care le gestionau.

Trebuie să dea banii înapoi

În plus, cei patru au de scos bani buni din buzunar pentru a achita prejudiciul creat. „Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă RNP-ROMSILVA-Direcţia Silvică Gorj prin Ocolul Silvic Turceni şi obligă în solidar inculpaţii Rusu Petre, Fota Elena şi Iovu Nicolae la plata către partea civilă a sumei de 184.699, 99 lei, obligă în solidar inculpaţii Negreanu Elena, Fota Elena şi Iovu Nicolae la plata către partea civilă a sumei de 416.888,40 lei, obligă în solidar inculpaţii Fota Elena şi Iovu Nicolae la plata către partea civilă a sumei de 606.359,31. Anulează înscrisurile false. În temeiul art. 274 alin.1 C.P.P. obligă pe inculpatul Rusu Petre la plata către stat a sumei de 3500 lei, pe inculpata Fota Elena la plata către stat a sumei de 3800 lei, pe inculpatul Iovu Nicolae la plata către stat a sumei de 3500 lei, pe inculpata Negreanu Elena la plata către stat a sumei 3200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare”, se arată în decizia Judecătoriei Târgu Jiu, menținută și la Curtea de Apel Craiova.

Vizualizări: 285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: