Doi muncitori îngropaţi sub un mal de pământ

Grav accident de muncă miercuri după-amiaza la Plopşoru. Doi muncitori care lucrau la realizarea canalizării în satul Olari au fost prinşi sub un mal de pământ. Un bărbat de 43 de ani a murit, iar un altul este grav rănit. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a început o anchetă după evenimentul tragic de la Plopșoru, dar primarul Petre Grigorie nu înțelege ceea ce s-a întâmplat în timpul lucrărilor la canalizarea comunei. Oamenii spun că terenul este nisipos şi prezenta riscuri, dar nu au fost luate măsuri de protecţie.

Un doljean de 43 de ani, din Melineşti, angajat al unei firme de construcţii, şi-a pierdut viaţa ieri după-amiază, după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste el. Un alt muncitor – gorjean din Licurici - a fost rănit, acesta fiind transportat la spital. Accidentul s-a produs în comuna gorjeană Plopşoru, satul Olari, unde cei doi lucrau la realizarea  canalizării.

Tragedia s-a produs ieri după amiază când un mal de pământ s-a surpat și a acoperit trupurile celor doi muncitori. Pământul este nisipos și prezenta riscuri, spun sătenii, dar constructorul a declarat presei că nu a luat măsuri de consolidare a malurilor de pământ pentru că în urma analizei sale a rezultat că nu vor fi probleme dacă nu va fi nicio protecție.

Inspectoratul de Muncă a început o anchetă pentru a afla ce a determinat producerea tragicului accident. Primarul din Plopșoru Petre Grigorie nu părea impresionat de moartea unui om și rănirea altuia, spunând că: “Asta e, s-a întâmplat”.

Potrivit poliţiei, bărbatul de 43 de ani a murit pe loc, întrucât nu a putut fi scos la timp de sub malul de pământ surpat. Rănitul era conştient la sosirea salvatorilor şi a ajuns viu, dar în stare gravă, la spital.

accident_munca_grav_plopsoru

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: