Sătenii din Scoarţa, atacaţi de albine însetate

Situaţie disperată pentru localnicii dintr-un sat din Gorj, după ce între casele lor au fost aduşi peste 500 de stupi cu albine. Insectele au invadat pur si simplu gospodăriile oamenilor, în căutare de apă, canicula făcându-le şi mai agitate. Sătenii nu ştiu cum să se mai ferească, mai ales că stăpânul stupilor nu a venit să le spună cât îi va lăsa pe actualul amplasament, iar cei de la primărie consideră că nici un localnic nu este în pericol.

Un apicultor a adus la Scoarţa peste 500 de stupi. Canicula le face pe albine să intre în gospodăriile oamenilor, în căutare de apă. Recipientele cu apă pentru câini şi pisici ori alte animale sunt pline de albine. Acestea intră şi în case în căutare de apă. Un localnic fugea ieri prin faţa camerelor de luat vederi, dar nu de teama ziariştilor, ci a albinelor. albinute_1„Uitaţi-vă cum îl muşcă, uitaţi-vă, săracul, domnule îl muşcă”, striga acesta, arătând spre alt vecin. „O să mă întorc pe câmp, că pe aici e periculos, eu fac şi alergie la ele”, striga acesta. O femeie spunea că nici nu ştie cum să se apere de albine. Avea o basma în cap, deşi erau 39 de grade la umbră. „Ne legăm, ne îmbrăcăm, ne legăm la faţă, nu vedeţi cum sunt, ca să merg la vecinul. Nu ne ajută nimeni. Cine să ne ajute, Dumnezeu?”, se întreba femeia. „Ţinem uşile închise ca să nu intre, stăm cu teamă, norocul că nu sunt alergică”, spune o altă localnică.

Nicolae Feţeanu, cunoscut în politica locală, este unul dintre cei afectaţi. „Să zică cineva că exagerez cu un cuvânt când spun că mi-a omorât pui, cocoşi, găini, s-au dus dracu o grămadă de bani din cauza unui om care vrea să facă şi el o afacere, dar nu respectă legea”. Acesta avea albine şi în casă. „Aici e intrarea în casă şi am două vase cu mâncarea şi apa pentru caţeluşă, uitaţi în ce situaţie se află, cum pot intra în casă”, a mai spus Feţeanu. Un vecin al lui spunea că este ca în filmele de groază.

Primăria din comună cunoaşte situaţia, însă şeful administraţiei locale nu consideră că sătenii ar fi in pericol. „După părerea mea, dânsul nu are dreptate, eu sunt şi apicultor, am crescut cu stupi şi ştiu viaţa lor pe zi caniculară – deci nu e în pericol – nu poate fi un pericol, pe mine nu m-a înţepat vreo albina şi nici pe el”, a spus primarul Aurelian Cotârlău, cu privire la unul din sătenii care i-au sesizat problema. Localnicii afectaţi de albine au informat autorităţile că vineri vor trece la dezinsecţie generală, pe cheltuiala lor, în speranţa că vor scăpa de albine.

albinute_2

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: