Bondarii l-au înţepat şi l-au omorât pe loc!

Tragedie produsă ieri dimineaţă la Polovragi, unde un fost coleg de şcoală al primarului din localitate a fost înţepat de patru bondari şi omorât pe loc. Bărbatul, în vârstă de 62 de ani, plecase în zori la coasă împreună cu un nepot de-al său, dar munca lor s-a terminat înainte de a începe. Ionel Anton a intrat cu coasa într-un cuib de bondari, iar ceea ce a urmat l-a costat viaţa. Insectele au devenit agitate şi violente, înţepându-l în zona pieptului şi a gâtului, bărbatul căzând ca secerat la pământ, de unde nici nu s-a mai ridicat.

Nenorocirea s-a produs pe un loc izolat, la marginea satului Racoviţa, acolo unde Ionel Anton plecase la cosit încă de dimineaţă, pentru a nu-l prinde „căldura lui 12.00”, după cum spun sătenii. Nu se făcuse ora 7.00 când acesta şi un nepot al său s-au apucat de treabă, dar munca le-a fost oprită brusc de bondarii pe care bărbatul i-a stârnit involuntar împotriva sa. „El dădea cu coasa pe lângă gard, iar celălalt era cu motocoasa şi tăia fânul cel mult. Ei, el când s-a dus cu coasa nu a băgat de seamă că e un cuib de bondari într-un smoc de fân şi a dat în plin în el. A continuat să cosească, dar nu prea mult pentru că l-au atacat bondarii. Câţi or fi fost nu ştie nimeni, dar el a apucat să spună că îi este rău şi a cerut să sune cineva după salvare că nu se simţea bine deloc. Astea au fost ultimele lui cuvinte. Eu când am venit aici l-am văzut vânăt complet şi mi-am dat seama care e finalul”, spune Gheorghe Anton.

Resuscitare inutilă

Cei care l-au cunoscut pe bătrân spun că acesta nu era alergic la înţepăturile de albină sau viespe, dar la bondari nu ştia pentru că nu mai fusese muşcat vreodată de o asemenea insectă. Cele patru muşcături pe care oamenii le atribuie bondarilor i-au fost fatale lui Ionel Anton. Echipajele de la Ambulanţă sosite aici în mare grabă nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe pensionarul decedat. „După primirea apelului, în faza iniţială s-a deplasat un echipaj de la Novaci, care l-a găsit în stop cardio-respirator. Imediat au început manevrele de resuscitare, iar ulterior a fost alertat un echipaj de tip C, din staţia centrală de la Tg Jiu, care s-a deplasat şi el la faţa locului şi a continuat manevrele de resuscitare timp de 2 ore. Pacientul nu a mai putut fi salvat, din nefericire”, spune şeful Ambulanţei Gorj, Marinică Niculescu.

Au pus foc la cuibul de bondari

Poliţiştii au deschis un dosar penal şi aşteaptă acum rezultatele autopsiei pe care o vor face azi medicii legişti, trupul neînsufleţit al bărbatului fiind dus la Serviciul de Medicină Legală Gorj. Dosarul este pentru moarte suspectă, deşi lucrurile par să fie clare. Ancheta ia în calcul însă şi posibilitatea ca, pe lângă muşcăturile de la bondari, bărbatul să fi suferit şi un infarct şi asta să îi fi generat moartea. Bătrânul mort ieri are două fete şi un băiat, cel din urmă fiind chemat de urgenţă acasă din Italia, unde era la muncă. Alte rude ale sale au mers ieri la cuibul de bondari şi au pus acolo un braţ de paie uscate şi aprinse, dând foc insectelor ucigaşe. „Poate mai trece vreun copil pe aici sau vreun animal, doar n-o să le lăsăm acolo să se înmulţească. Dormeau bondarii acum când le-am făcut surpriza pe care şi ei i-au făcut-o nepotului meu. Acum măcar ştiu că nu mai este un pericol pentru alţii”, ne-a spus Gheorghe Anton, un unchi de 77 de ani al celui decedat, muşcat şi el în trecut de o astfel de insectă.

Vizualizări: 427

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: