ANI i-a furat mandatul de parlamentar lui Ciocea

S-a ales praful de marile anchete pe care inspectorii de integritate le făceau la nivelul județului și nu numai în urmă cu câțiva ani, când prezentau liste cu zeci de primari care erau declarați incompatibili. Cam toți au câștigat până acum procesele pe care le-au intentat în instanță Agenției Naționale de Integritate, ultimul pe listă fiind chiar Ion Ciocea.

Ancheta inspectorilor ANI și procesul care a urmat pentru Ciocea i-au complicat acestuia situația politică în toamna anului trecut, când, teoretic, trebuia să fie pe locul doi la candidați din partea PSD Gorj pentru Camera Deputaților. Procesul cu ANI l-a făcut însă pe edil să nu aibă susținerea celor din conducerea centrală, atunci Ciocea luând decizia de a pleca din partid și a candida ca independent la Senat. Nu a ieșit parlamentar, iar acum vorbește despre faptul că este în continuare membru al PSD atâta timp cât nu a plecat la un alt partid. Edilul recunoaște însă că nu a mai trecut pe la sediul PSD Gorj și nici nu a mai participat pe la ședințe, dar mizează pe prieteniile pe care le-a legat în timp cu colegii săi de partid pentru a se considera în continuare unul dintre social-democrații de frunte ai județului.

Acuzaţii

Primarul de la Bustuchin a primit o sentință favorabilă la Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce, inițial, pierduse procesul la Curtea de Apel Craiova. Verdictul dat acum de judecătorii instanței supreme este definitiv și este menit să îl mai liniștească pe primar după toate neplăcerile pe care le-a avut în urma anchetei respective. „Admite recursul declarat de reclamantul Ciocea D. Ion împotriva sentinţei nr. 320/2014 din 17 septembrie 2014 pronunţată de Curtea de Apel Craiova - Secţia contencios administrativ şi fiscal, casează sentinţa recurată şi, rejudecând cauza, admite acţiunea formulată de reclamantul Ciocea D. Ion. Anulează Raportul de evaluare 58696/G/II/11.12.2013 întocmit de Agenţia Naţională de Integritate. Definitivă”, a decis Înalta Curte de Casație și Justiție.

Raportul de evaluare din 2013 pe care instanța supremă l-a anulat îl găsea pe Ciocea incompatibil, la fel ca pe alți vreo 30 de primari din județ, de atunci și până acum aproape toți clarificându-și problemele în instanță, fără să fie găsiți incompatibili, așa cum susțineau cei de la ANI. „S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Bustuchin și următoarele calități: reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. SALUBRIS GILORT S.R.L. (30 noiembrie 2010 – 27 septembrie 2013); reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. BUSTEDIL PREST S.R.L. (11 iulie  2012 – 30 octombrie 2013)”, a susținut ANI la momentul finalizării cercetărilor.

Vizualizări: 1,077

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: