Audierea lui Ciobotărică, amânată după Paști

Fostul director general al Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciobotărică, ar fi trebuit să fie audiat marți la Tribunalul Gorj în procesul în care este inculpat alături de colegii săi Daniel Antonie și Dorina Jianu, dar audierea sa a fost amânată. 

Motivul l-a reprezentat faptul că avocatul pe care acesta îl are este și apărătorul lui Marin Condescu în procesul pe care fostul președinte de la Pandurii îl are la Tribunalul Olt. Din documente reiese că la termenul anterior avocatul a lipsit la Slatina pentru a putea fi prezent la Târgu Jiu, acum fiind nevoit să lipsească de la Tribunalul Gorj pentru a fi alături de celălalt client al său, Marin Condescu, al cărui proces este, de asemenea, pe final. De altfel, avocatul a invocat marți la Slatina faptul că la termenul din 18 aprilie nu poate fi prezent la proces, instanța de la Olt stabilind ca procesul lui Condescu să se reia o săptămână mai târziu în așa fel încât cele două dosare să nu se mai suprapună.

O fostă şefă din CEO a dat explicaţii la instanţă

Ca urmare, audierea lui Laurențiu Ciobotărică a fost amânată pentru a treia zi de Paști, când, teoretic, nu ar trebui să mai fie probleme pentru ascultarea acestuia. Până acum fostul director general a uzat de dreptul la tăcere, așteptând să fie audiați martorii din dosar. Ultimul martor a fost audiat la termenul de marți, acesta fiind Elena Popescu, fost membru în Consiliul de Supraveghere al CEO. Ea a trebuit să povestească ce știe despre condițiile în care fostul director Aurel Medințu a ajuns să încaseze drept plăți compensatorii circa 130.000 de lei pentru a pleca din companie. Martorul a mărturisit că nu a știut prea multe detalii despre sumele compensatorii, singurele discuții despre care a știut fiind încetarea raporturilor de serviciu cu acordul părților. „Îmi amintesc că s-a discutat despre cererea formulată de Medințu privind încetarea raportului de serviciu cu acordul părților. Nu s-a discutat nimic cu referire la acordarea unor compensații financiare lui Medințu. Am votat pentru încetarea contractului de mandat. Știam că Medințu este membru al Directoratului. Nu știu dacă Directoratul putea să acorde compensații unui membru în condițiile în care se ajungea la încetarea contractului prin acordul părților. Știu că CS era cel care numea, revoca și stabilea sumele de bani care se cuveneau membrilor Directoratului”, a declarat Elena Popescu, în fața judecătorilor.

Vizualizări: 408

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: