Patroană din Târgu Jiu, condamnată pentru evaziune

Una dintre puținele femei de afaceri din Târgu Jiu care a reușit să reziste pe piață în ultimele două decenii va trebui să facă un pas înapoi de acum încolo, după ce instanța a condamnat-o și i-a interzis inclusiv să se mai ocupe de afaceri pentru o perioadă de timp.

Ecaterina Zorzetti sau patroana de la bijuteria Katy, cum este cunoscută, a fost trimisă în judecată la sfârșitul anului trecut pentru evaziune fiscală, după ce nu a înregistrat toate porțiile de mâncare folosite la restaurantul său. Afacerista a recunoscut atât în fața anchetatorilor, cât și a judecătorului Dumitru Bocșan, acuzațiile care îi sunt aduse, asta ușurându-i situația oarecum. A fost condamnată la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, termenul de încercare fiind de doi ani. În acest interval ea trebuie să respecte o serie de condiții, fiind obligată să fie permanent la dispoziția organelor judiciare ale statului. De menționat că sentința nu este definitivă, putând fi contestată. Prin verdictul respectiv inculpata este obligată și la muncă în folosul comunității, totul fiind decis în contextul în care prejudiciul a fost achitat încă de la începutul anchetei.

„Pe parcursul termenului de supraveghere inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în condiţiile prevăzute de Legea 253/2013, la Primăria Municipiului Tg. Jiu, judeţul Gorj sau Şcoala Gimnazială Săvoiu Targu Jiu, Jud. Gorj. Pune în vedere inculpatei dispoziţiile art. 96 alin. 1 C.pen. în sensul că i se atrage atenţia că dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea credinţă nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţia impusă ori stabilită de lege, instanţa va revoca suspendarea sub supraveghere şi va dispune executarea pedepsei. În baza art. 67 C.pen. aplică inculpatei pedeapsa complementară constând în interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b ?i g C. pen. pe o perioadă de 1 an. În baza art. 12 din legea nr. 241/2005 dispune ca inculpata Zorzetti Ecaterina să nu fie fondator, asociat, director sau reprezentant legal al unei societăţi comerciale, iar dacă a fost aleasă, este decăzută din drepturi. În baza art. 13 din Legea nr. 241/2005 la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, o copie a dispozitivului hotărârii va fi trimisă la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Constată că inculpata în cursul urmăririi penale a achitat integral prejudiciul în sumă de 44.406 lei”, a stabilit Tribunalul Gorj.

Vizualizări: 10,415

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: