Scandal pentru retrocedarea pământului la Licurici

A fost scandal marți dimineața la Licurici, pentru executarea silită a unui teren agricol. Bărbatul care a avut în proprietate până acum pământul respectiv s-a luat la ceartă cu noii proprietari, nimeni alții decât veri de-ai săi. De față a fost și executorul judecătoresc Matei Cosmin Catrinoiu, cel care a trebuit să pună în aplicare hotărârea judecătorească prin care terenul a fost împărțit între moștenitori.

Ștefan Stega spune că a crescut pe pământul respectiv și că nu îi vine să creadă că acum rămâne fără el, mai ales că l-a lucrat zeci de ani și a și plătit impozitele pentru el. Omul și-a cam ieșit din pepeni de câteva ori, motiv pentru care executorul a chemat la fața locului și polițiști din sat, pentru a asigura ordinea. Agenții au trebuit să alerge de vreo două ori după Stega pentru a se asigura că nu se întâmplă lucruri nedorite, omul spunând de fiecare dată că a dorit doar să discute cu executorul care nu îl băga în seamă. „Domnul executor va veni în cele din urmă și tot pe mine mă va pune în posesie. Acum nu am cum să mă opun executării pentru că asta a decis instanța. Pentru moment pot să îl ia cu totul, că nu vreau să mă condamne pe mine pentru cine știe ce. E însă nedrept ce se întâmplă pentru că eu pe terenul acesta am crescut. Din 1960 vin cu tata aici, e terenul lui, aici am făcut primii pași. Cum s-a dat hotărâre pentru terenul acesta, eu nu am pomenit. Am plătit taxele pentru el, l-am muncit, am pus lucernă, mai am și un adăpost, că țineam câteva vite aici. Dintr-o dată terenul nu e al meu. Dreptate e asta?!”, întreabă omul.

Împărţeală între veri

Un răspuns i-a fost dat chiar de către rudele sale, unul dintre verii prezenți la punerea în posesie explicând că toți ceilalți membri ai familiei au fost de acord cu modul în care a fost împărțit terenul. „El este verișor primar, dar nu am avut cu cine să mă înțeleg. Am încercat cu vorba bună, dar nu ai cu cine. Bunicul nostru, Gheorghe Stega, a avut pământ aici, iar acum împărțeala s-a făcut între noi, între verișori. Nu îl iau doar eu. Toți îl luăm în mod egal. Că nu îi convine lui, nu mai e problema noastră”, a explicat bărbatul.

Până la urmă, Ștefan Stega s-a resemnat și a acceptat executarea făcută în baza deciziei instanței. El spune însă că lucrurile nu se vor opri aici întrucât pe rolul instanțelor sunt și alte procese, convingerea sa fiind că, la urmă, pământul se va reîntoarce în posesia sa.

Până atunci mai e cale lungă și procese multe, deocamdată fiind cerți doar parii pe care executorul judecătoresc i-a înfipt în pământ pentru a delimita noile proprietăți.

Galerie foto


Vizualizări: 1,214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: