Ciocea, din nou la judecată cu ANI

Procesul care i-a dat peste cap toate calculele politice toamna trecută primarului de la Bustuchin se reia azi la Înalta Curte de Casație și Justiție. Ion Ciocea trebuie să fie prezent la instanța supremă pentru a-și pleda nevinovăția față de acuzațiile de incompatibilitate pe care i le-au adus inspectorii Agenției Naționale de Integritate. Edilul a contestat raportul ANI privind incompatibilitatea sa la Curtea de Apel Craiova, unde a pierdut procesul. El a contestat și decizia Curții de Apel Craiova, așteptând acum un verdict favorabil la București.

Dosarul respectiv vizează acuzații pentru fapte din anul 2013, în toamna anului trecut primarul pierzând însă susținerea PSD pentru a candida pe un loc eligibil în alegerile parlamentare tocmai pentru că nu avea clarificată situația din instanță. Ciocea a pledat mereu nevinovat, dar până la urmă a plecat din partid și a candidat ca independent, într-o situație similară fiind și fostul său coleg Ion Călinoiu. Pentru fostul președinte al Consiliului Județean Gorj răspunsul judecătorilor a venit zilele trecute, acesta rămânând condamnat pentru acuzele aduse tot în baza unei investigații a inspectorilor ANI.

În cazul lui Ciocea lucrurile nu îmbracă nuanțe penale, dar un verdict negativ îi poate strica și calculele pentru a-și duce la bun sfârșit al patrulea mandat de primar la Bustuchin. „S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Bustuchin și următoarele calități: reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. SALUBRIS GILORT S.R.L. (30 noiembrie 2010 – 27 septembrie 2013); reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. BUSTEDIL PREST S.R.L. (11 iulie  2012 – 30 octombrie 2013)”, a stabilit ANI. Alți zeci de primari din Gorj au primit însă de-a lungul anilor acuzații similare și, până acum, toți au reușit să își probeze nevinovăția la instanță, niciunul nefiind în situația de a-și pierde mandatul ca urmare a celor constatate de inspectorii de integritate la adresa lor.

Vizualizări: 970

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: