ANI îl dă pe Cârciumaru la DNA. Ce spune primarul!

Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, s-a ales cu o plângere la DNA, depusă de Agenţia Naţională pentru Integritate. Inspectorii de integritate susţin că fiica primarului a cumpărat o vilă la Rânca de la o firmă care avea contracte cu primăria condusă de tatăl său. Firma a vândut vila cu 70.000 de lei în 2010, adică la un sfert din suma cu care o cumpărase cu trei ani înainte. Acţiunea ANI vine în contextul în care candidatura lui Cârciumaru pentru un nou mandat a fost validată de PSD, iar celălalt lider de la Gorj, Ion Călinoiu, are la rândul lui probleme de integritate.

Agenţia Naţională pentru Integritate a anunţat luni că a sesizat procurorii anticorupţie în legătură cu infracţiuni asimilate celor de corupţie privindu-l pe Florin Cârciumaru. Potrivit ANI, fiica primarului, Eugenia Călinoiu, a cumpărat în 2010 un imobil de la firma Pres Sanitas cu suma de 70.200 de lei. Firma avea la acea vreme mai multe contracte cu primăria Târgu Jiu, unul fiind pentru canalizarea menajeră de pe strada Dobrogeanu Gherea. Inspectorii de integritate vor să afle de ce Pres Sanitas a vândut cu un preţ de patru ori mai mic vila pe care o cumpărase în 2007 cu 270.000 de lei.

 Contracte de milioane de euro

Procurorii anticorupţie ştiu deja povestea de la Târgu Jiu, în legătură cu care au făcut percheziţii anul trecut atât la primărie, cât şi acasă la Cârciumaru.

ANI a ieșit ieri la rampă cu un comunicat de presă menit să îl aducă în prim-plan pe primarul de la Târgu Jiu la aproape un an de la descinderile pe care procurorii DNA le făceau la sediul Primăriei. În luna mai a anului trecut procurorii au trecut pe aici, au ridicat grămezi de documente, după care, public, nu au mai comunicat nimic. Acum inspectorii de integritate susțin că după ce au verificat averea primarului ar fi descoperit „posibile” fapte de corupție, motiv pentru care le-au cerut celor de la DNA să facă cercetările de rigoare.

Patronul Pres Sanitas, Nicolae Lungu, a murit la puţin timp după percheziţii.

Potrivit ANI, Pres Sanitas a avut în perioada 2005-2010 contracte cu Primăria Târgu Jiu în valoare de peste 7,7 milioane de euro.

 Reacția primarului

Florin Cârciumaru nu a lăsat nelămurite lucrurile în această chestiune și a menționat că nu își face probleme în urma celor comunicate de ANI. El spune că sesizarea pe care inspectorii au trimis-o la DNA a făcut deja obiectul unor verificări ale procurorilor anticorupție, fără să i se poată imputa vreo ilegalitate. „Este o sesizare formulată de anul trecut și la ANI și la DNA. Anul trecut s-au ridicat documente s-a discutat cu persoanele în cauză și nu e nicio problemă din punctul de vedere al DNA, după cum mi s-a transmis. Dacă ANI a transmis la DNA să verifice din nou nu e nicio problemă. Eu am primit răspuns de la DNA că nu am nicio calitate în nici un dosar al dumnealor”, a menționat edilul.

Vizualizări: 4,582

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: