Şapte noi dosare penale pe numele lui Laurenţiu Ciurel

Fostul director al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, este cercetat în noi dosare penale. Acesta a declarat că are dosar pentru transferul Carierei Berbeşti la CET Govora, pentru achiziţia termocentralei de la Chişcani, dar şi pentru că avea în birou aparatură de bruiaj şi cameră de filmat, deţinerea şi folosirea acestora fiind ilegală.

Ciurel avea şi până acum dosare penale, dar noua conducere a CE Oltenia i-a mai făcut câteva plângeri. Cel mai recent dosar este pentru deţinerea aparaturii de înregistrare a discuţiilor din birou şi bruierea microfoanelor. “Au căutat documente secrete la mine în birou. Au stat 26 de ore în birou, şapte oameni, şi au luat filă cu filă, au făcut duplicat, au fost puse în cutii. Nu s-a găsit nimic din ce se căuta pe partea asta. Şi am avut un aparat care... nu cred că este director din ţara asta să nu-şi ia nişte măsuri de genul acesta. Aţi văzut, am avut un flagrant la mine în birou, om care a venit şi mi-a oferit... Nu ştiu câţi s-or lăuda că aveau acces... La un moment dat m-am gândit la o treabă de asta, pe care nu am pus-o în practică. Era o chestie de siguranţă, ca la discuţii sensibile să-mi iau pentru mine o asigurare că nu pot fi şantajat. Din păcate nu a fost funcţională şi nu a mers niciodată. Acel ceas cumpărat din comerţ, cu câteva sute de lei şi acel aparat, cel care mi l-a dat mi-a spus că îi dai drumul, dacă piuie înseamnă ai microfoane în birou”, a spus Ciurel.
Fostul director a numărat în total şapte noi dosare. “Mi s-a deschis dosar penal pentru că am dat Berbeştiul, dosar penal pentru că am luat Brăila, pentru că am nişte contracte cu unii angajaţi mai avantajoase, mai greu de spart, pentru vânzare de energie sub cost. Vreo 6-7”, a declarat Laurenţiu Ciurel.
Prejudiciul pentru Berbeşti şi Brăila se apropie de 200 de milioane de lei, iar de contractele avantajoase despre care spune Ciurel beneficiază inclusiv soţia sa. Contractul acesteia menţine salariul baban indiferent de postul pe care se află.
PROCES
Laurenţiu Ciurel este deja judecat în dosarul de corupţie alături de Victor Ponta, Dan Şova şi colegii de la CE Oltenia, Octavian Graure şi Dumitru Cristea, prejudiciul fiind calculat la 5, 6 milioane de euro. Un al doilea dosar este cel al transportului de cărbune în Serbia, prin firma de apartament BVA Coal SRL. Dosarul este la DNA, cercetarea fiind asupra faptei, nefiind stabiliţi suspecţi sau inculpaţi.

Vizualizări: 4,539

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: