ANCHETĂ: Zeci de kilometri de ţeavă dispărută la Peştişani

Poliţiştii DIICOT au audiat marți doi foști angajați ai Serviciului de Gospodărire Comunală de la Peştişani, serviciu transformat în 2010 în societatea Util Bonus. Oamenii legii vor să afle cum au dispărut din curtea unităţii zeci de kilometri de ţeavă metalică. Aceste ţevi ar fi fost recuperate de pe trasee, după ce primăria a reabilitat în întregime toată reţeaua de alimentare cu apă, ulterior au fost depuse în curtea unităţii şi "s-au evaporat" nu se ştie când. Ancheta este la început, însă toate privirile sunt îndreptate către cei care au condus acel serviciu.

Mariana Pavel, fosta casieră a Serviciului Public de Gospodărie Comunală, actualmente angajată a primăriei Peştişani la Compartimentul Stare Civilă, a fost audiată marţi, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj și mai apoi la Peștișani, alături de fostul contabil al serviciului, Constantin Hulă. Oamenii legii vor să afle cum a dispărut din curtea Serviciului Public de Gospodărire Comunală, devenit în iunie 2010 SC Util Bonus, o cantitate însemnată de țeavă recuperată în urma reabilitării întregii reţele de apă.
Hulă spune că nu ştie cum a dispărut țeava metalică recuperată. "La noi în 2008-2009 s-a reabilitat rețeaua de apă, iar conducta cea veche, care s-a scos, cea de metal, s-a depozitat la noi, în curtea instituției. După aceea a dispărut pe căi neștiute şi ceva de genul acesta m-au întrebat cei de la DIICOT, dacă am cunoştinţă despre asta. Le-am spus că au existat ţevile în curte, că s-au adus în urma săpăturilor prin comună și că toată conducta cea veche era depozitată la noi în curtea Serviciului Public. Erau cantități însemnate, vorbim de țeavă, hidranți, vane. Eu n-am văzut, dar sunt colegii mei de serviciu care au fost, în special domnii Crăciunescu și Gavrilescu, care au spus că au încărcat într-un truker țeava și au dus-o mai departe. Nu știu unde", a declarat Constantin Hulă.

Pavel: Nu avea ce să dispară. Țevile erau din azbociment!
Despre audierile celor doi foști salariați ai Serviciului Public a aflat și primarul Florin Pavel, care era în fruntea comunei și la acea vreme. Serviciul respectiv a fost în subordinea primăriei, chiar dacă avea personalitate juridică. Primarul Pavel spune că mare parte din conductele care au fost recuperate erau din alt material și că țeavă metalică a fost foarte puțină și nici nu ar fi fost recuperată din pământ. "Nu s-a scos nimic, a fost conductă de azbociment. Și cea de fier a rămas în pământ, prin Boroșteni. Acolo nu s-a mai pus de plastic, s-a lăsat aceea. În rest, toată rețeaua a fost de azbociment. Și pe ici, pe colo, au mai fost cârpeli, unde se spărgea cea de azbociment, o cârpeam noi, fie cu azbociment, fie cu metal refolosit. Nu avea ce să dispară. Azbocimentul şi ţevile acelea, foarte multă nu s-a mai scos, că nu s-a mai mers pe acelaşi traseu. Unde se scotea o lua fiecare pe la el pe la poartă, cu toate că le-am explicat să nu pună mâna că sunt cancerigene", a declarat Florin Pavel, primarul comunei Peștișani.
Reţeaua cea veche de apă a aparținut în trecut societății ACH care a cedat-o primăriei Peștișani.

Variantă
Primarul din Peștișani spune că în acest caz este vorba de o confuzie și că de fapt e vorba de dispariția unor șine de cale ferată. "Știu că este o reclamație în care s-a scris treaba asta. Nu s-a depozitat nimic. Acolo a fost altă problemă. Au fost niște șine de cale ferată pe care cine a făcut reclamația o confundă cu țevi. Niște șină de cale ferată care a dispărut. Șina era recuperată de la Gureni, s-a scos de pe drum, niște traversări. Nu era multă, 7-8 bucăți de câte 3-5 metri bucata. Eu nu știu să fi fost depozitată țeavă la Util Bonus. Dacă a fost depozitată, a fost la ei, eu nu știu. Avea personalitate juridică, avea conducere. La vremea aceea erau la conducere Bojincă Gheorghe și Nicolcioiu Cornel, nu mai știu care și în ce perioadă. Nicolcioiu este în prezent consilier local", a mai spus primarul Pavel.

Vizualizări: 3,988

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: