Antrenori care ar putea prelua Craiova după plecarea lui Piţurcă

Papură, Bergodi sau Neagoe sunt antrenorii ale căror nume sunt vehiculate pentru a prelua Universitatea Craiova după apropiata plecare a lui Victor Piţurcă.Dintre toţi cei trei Eugen Neagoe are cele mai puţine şanse pentru că a mai antrenat două echipe de Liga 1 în acest sezon.

Zilele lui Victor Piţurcă la Universitatea Craiova sunt numărate, anunţul despărţirii urmând a fi făcut în curând. Finanţatorul clubului oltean, Mihai Rotaru, este nemulţumit de ce a realizat fostul selecţioner în cele 3 luni şi jumătate în Bănie şi nu-şi mai doreşte să continue colaborarea. Nici Piţurcă nu mai e dispus să continue, chiar dacă ar fi transferaţi acum jucătorii pe care şi-i dorea. Rotaru şi Piţurcă s-au întâlnit înainte de Crăciun şi au convenit asupra despărţirii, rămânând de stabilit doar suma de reziliere a contractului. Cert este că o decizie trebuie luată şi anunţată cât mai rapid, deoarece pe 5 ianuarie este programată reunirea lotului, iar perioada de pregătire este mai scurtă ca de obicei.

S-au vehiculat mai multe nume, însă numai două sunt variante reale pentru clubul din Bănie: Cornel Papură şi Cristiano Bergodi, numirea lui Eugean Neagoe nefiind posibilă ca antrenor principal pentru că a mai pregătit două echipe în acest sezon.

Primul este un vechi colaborator al lui Rotaru şi a avut rezultate mai bune decât Piţurcă pe banca Universităţii, cu un lot inferior valoric, în timp ce Cristiano Bergodi a propus un stil de joc plăcut. Cei doi au şi argumente contra, cele mai importante fiind adversitatea din partea galeriei, cazul lui Papură, şi rezultatele slabe din acest campionat, în privinţa lui Bergodi.

Una dintre variantele studiate a fost şi Eugen Neagoe, proaspăt demisionar de la Hermannstadt. Singura problemă în cazul acestuia ar fi faptul că a antrenat deja două echipe de Liga 1 în acest sezon și, conform regulamentelor FRF, n-ar avea dreptul să mai îndeplinească rolul de A1 până în vară, dacă nu va primi o dispensă de la FRF.

Vizualizări: 3,020

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: