Fostul pandur Mihai Pintilii se va retrage în acest sezon

Fostul jucător al echipei Pandurii Târgu Jiu, Mihai Pintilii, ajuns între timp la FCSB, îşi va încheia cariera de fotbalist la finalul acestui sezon. Experimentatul mijlocaş, care a evoluat trei ani la echipa din Târgu Jiu, s-a accidentat în toamna acestui an şi de  atunci nu a mai revenit pe teren.    

Anunţul oficial al retragerii lui Mihai Pintilii din activitatea sportivă a fost făcut de patronul FCSB, Gigi Becali, care a declarat că mijlocaşul îşi va încheia cariera de fotbalist, urmând să rămână totuşi în cadrul clubului bucureştean. "Pintilii a zis: <Domne, să joace tineretul, acum!> Nu cred că va mai juca până la vară, dar o să-i propunem să rămână în club”, a declarat Gigi Becali într-o conferinţă de presă.

Fostul pandur va avea de ales între a fi secundul lui Bogdan Vintilă sau director sportiv la FCSB.

Pintilii a recunoscut că sunt șanse mari să se retragă din fotbal chiar în această iarnă. Nu a luat încă o decizie, dar pare că înclină să renunțe la cariera de jucător. „Încet-încet, aici o să fie locul meu, pe margine. De la anul viitor îmi doresc doar sănătate pentru copii, pentru familia mea. Normal mai am contract până în vară, dar vedem ce se va întâmpla. Sărbătorile le voi petrece în familie”, a spus Mihai Pintilii, care s-a stabilit la Târgu Jiu în perioada în care a jucat la Pandurii, construind o casă în apropiere de Insuliţa de pe Jiu.

În vârstă de 35 de ani, Mihai Pintilii a mai evoluat la formaţiile Jiul Petroşani, Internaţional Curtea de Ageş, Pandurii Târgu Jiu, unde a  jucat de două ori în perioada 2010 – 2012 şi în 2015, Steaua, unde a fost vândut de Pandurii în 2012 şi apoi la FCSB, la care a revenit în 2016, Al-Hilal şi Hapoel Tel Aviv.

La echipa naţională, Pintilii a disputat 43 de meciuri şi a marcat un gol, fiind convocat pentru prima dată la naţionala României când evolua la Pandurii Târgu Jiu. Cel mai mare progres l-a înregistrat în tricoul echipei Pandurii Târgu Jiu, între 2010 şi  2012, şi în urma evoluţiilor foarte bune a fost vândut celor de la Steaua. Ulterior, în tricoul FCSB-ului, şi-a trecut în palmares două titluri de campion și o Supercupă a României.

Vizualizări: 1,466

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: