Anul 2013 debutează cu disponibilizări în Gorj

Anul 2013 vine ca un duș rece pentru gorjenii care au crezut încă o dată în promisiunile parlamentarilor că vor crea locuri de muncă. La aproximativ o lună după alegerile parlamentare Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj face public faptul că mai multe firme din Gorj au anunțat disponibilizări în luna ianuarie.

Anul 2012 s-a încheiat cu disponibilizări colective, iar 2013 a început în același ritm. Două societăți au anunțat la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj că vor face concedieri colective și peste 100 de gorjeni își vor pierde locul de muncă. Este vorba de Euroconstruct, o firmă din București care are ca și domeniu de activitatea construcțiile, dar și Olservmin, o firmă prestatoare pentru Complexul Energetic Oltenia. „În acest moment noi avem o notificare de la societatea Euroconstruct București care anunță concedierea unui număr de 50 de persoane până la 31 martie și de la societatea Olservmin care a disponibilizat 58 de angajați cu data de 3 ianuarie”, a declarat Romeo Chiriac, Director AJOFM Gorj.

2012 s-a încheiat cu disponibilizări colective

Nici anul 2012 nu a avut un final prea bun. Chiar înainte de sărbători peste 670 de gorjeni au rămas fără un loc de muncă. Pe lângă concedierile obișnuite făcute de firmele de construcții la fiecare început de sezon rece, trei mari entități au trimis oamenii acasă. Este vorba de Rostramo, Complexul Energetic Turceni și Hidroconstrucția. „În 2012, au fost disponibilizate 671 de persoane.  Cei mai mulți concediați au provenit de la Rostramo în număr de 200, de la Complexul Energetic Turceni 120 și de la Hidroconstrucția 100 de persoane”, a mai spus Romeo Chiriac.

În momentul de faţă, rata şomajul în Gorj depăşeşte 7 procente, în evidenţele AJOFM Gorj figurând circa 10.000 de şomeri.

Vizualizări: 214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: