Deszăpezirea drumurilor din Gorj se lasă cu rezilieri de contracte

Prefectul Claudiu Teodorescu ameninţă firma care se ocupă de deszăpezirea drumurilor naţionale cu rezilierea contractului. Acest lucru va fi posibil în condiţiile în care societatea care a câştigat licitaţia nu va prezenta utilajele şi materialele antiderapante menţionate în contract. În altă ordine de idei, Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, se declară mulţumit de modul în care a decurs acţiunea de deszăpezire a drumurilor judeţene.

Firma care a câştigat licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor naţionale ce trec prin Gorj riscă să-şi piardă contractul în condiţiile în care nu deţine utilajele şi materialele antiderapante prezentate în document. Cel care ameninţă cu rezilierea contractului este Claudiu Teodorescu, prefectul judeţului Gorj. “Am acordat societăţii care se ocupă de deszăpezirea drumurilor naţionale un termen de şapte zile pentru ne prezenta utilajele şi materiale antiderapante specificate în contract. Dacă până luni nu ne arată utilajele pregătite pentru deszăpezire, vom rezilia contractul cu această firmă”, a declarat Claudiu Teodorescu.

Prezent la şedinţa Consiliului Judeţean de ieri, prefectul a cerut aleşilor judeţului să ia legătura cu primăriile şi să afle dacă sunt probleme din cauza ninsorilor abundente. “Judeţul nostru s-a aflat sub cod galben de ninsoare, poate acest lucru se va mai repeta. Vă rog, să luaţi legătura cu primăriile şi să ne prezentaţi localităţile unde sunt probleme din cauza ninsorii”, a solicitat Teodorescu.

Călinoiu, mulţumit de drumurile judeţene, deşi se circulă greu

Referitor la drumuri judeţene, Ion Călinoiu se declară mulţumit de modul în care a decurs activitatea de deszăpezire. “Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar nu au fost drumuri judeţene blocate din cauza zăpezii. Echipele de intervenţie au fost foarte bine repartizate, iar utilajele de deszăpezire au acoperit aria drumurilor judeţene în totalitate”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Acesta a mai precizat că şoferii trebuie să-şi echipeze autoturismele corespunzător sezonului rece.

„Fulgii” care au căzut în ultimele două zile la nivelul judeţului nu au fost o fericire pentru toţi şoferii, cei care nu circulă pe drumurile naţionale sau pe cele judeţene mai importante trebuind să dea dovadă de abilităţi specifice strict sezonului alb. Mai toate drumurile din sate şi comune sunt acoperite cu zăpadă îngheţată, spre bucuria copiilor, care îşi pot folosi săniile în această perioadă. Conducătorii auto merg însă cu prudenţă dacă vor să nu fie implicaţi în evenimente nedorite, prudenţă cerându-se şi pentru cei care, ieri după-amiază s-au deplasat pe drumurile din sudul judeţului. Localităţile de la graniţa cu Doljul au avut parte de un viscol puternic, vântul împingând zăpada de pe câmpuri pe şosea, inclusiv pe drumul naţional ce duce la Filiaşi. Drumarii au intervenit prompt şi au încercat să menţină asfaltul „negru”, atât cât s-a putut, în judeţul vecin vântul suflând şi mai puternic, din fericire la Târgu Jiu un astfel de fenomen meteo nemanifestându-se.

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: