Anunţ ANAF pentru firme

Serviciul de spaţiu privat virtual (SPV) al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), lansat în septembrie 2014 doar pentru persoane fizice, va fi disponibil de la 1 iunie şi pentru firme, anunţă ANAF. Serviciile de comunicare electronică, respectiv, Comunicarea prin „Spaţiul privat virtual” şi Comunicarea prin serviciul „Buletinul informativ” sunt gratuite şi disponibile 24 de ore din 24.

Prin Spaţiul Privat Virtual, contribuabilii  îşi pot verifica situaţia fiscală şi pot primi anumite documente la cerere, precum adeverinţa de venit, certificatul de cazier fiscal sau certificatul de atestare fiscală. Plătitorii de taxe înscrişi în Spaţiul Privat Virtual primesc automat prin aplicaţie decizii de impunere, decizii referitoare la obligaţii de plată accesorii, privind modificarea bazei de impozitare ca urmare a inspecţiei fiscale, somaţii, notificări, înştiinţări şi aviz de inspecţie fiscală.

De asemenea, prin Spaţiul Privat Virtual contribuabilii au acces la „Situaţia obligaţiilor de plată la data de .....” – date ce sunt disponibile în SPV după data de 10 a lunii curente pentru luna anterioară.

Vizualizări: 2,433

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: