Anunț important pentru proprietarii de terenuri din Gorj

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Gorj a încheiat până la data de 31 august 2016 contracte de finanțare cu 26 de comune, pentru realizarea lucrărilor de cadastru general în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF).

Finanțarea lucrărilor de înregistrare sistematică este asigurată din bugetul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin bugetul OCPI. Astfel, din cele 70 de primării din judeţul Gorj sunt eligibile în acest proiect 63 de unităţi administrativ - teritoriale. Contractele de finanţare semnate cu cele 26 de primării reprezintă o suprafaţă de 29.150,627 hectare şi un număr estimat de 45.451 imobile.

Pentru anul 2016, suma alocată realizării lucrărilor de înregistrare sistematică în judeţul Gorj este de 850.5000 de lei.

Valoarea finanţării este în cuantum de maxim 60 de lei/carte funciară (inclusiv TVA). OCPI Gorj va vira banii în conturile primăriilor numai pentru imobilele care vor fi recepţionate şi pentru vor fi deschise cărţi funciare.

Cadastru gratuit

Unitățile administrativ-teritoriale ai căror locuitori vor beneficia de cadastru general gratuit în perioada următoare sunt: Albeni, Alimpeşti, Arcani, Bălăneşti, Băleşti, Bâlteni, Bengeşti-Ciocadia, Bumbeşti-Jiu, Bumbești-Pițic, Căpreni, Cătunele, Dănești, Fărcășești, Glogova, Lelești, Motru, Mușetești, Negomir, Polovragi, Prigoria, Săulești, Schela, Scoarța, Târgu-Jiu, Turburea și Vladimir.

Toate celelalte 37 de primării eligibile în acest proiect, respectiv: Aninoasa, Baia de Fier, Bărbăteşti, Bolboşi, Borăscu, Brăneşti, Câlnic, Ciuperceni, Crasna, Crușeț, Dănciuleşti, Dragoteşti, Drăguţeşti, Godineşti, Ioneşti, Jupîneşti, Licurici, Mătăsari, Novaci, Padeş, Peştişani, Plopşoru, Roşia de Amaradia, Rovinari, Runcu, Săcelu, Samarineşti, Slivileşti, Stăneşti, Stejari, Stoina, Târgu Cărbuneşti, Teleşti, Tismana, Turcineşti, Urdari, Văgiuleşti, urmează să depună cu celeritate la OCPI Gorj, toate documentele necesare în vederea semnării contractelor de finanțare și cu aceștia.

Vizualizări: 1,500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: