Anunţ pentru firme. Viza trebuie reînnoită anual!

Autorizaţia de mediu va trebui avizată anual şi nu mai este limitată în timp, adică la 5 sau, respectiv, 10 ani. Ca atare, operatorii economici din Gorj sunt aşteptaţi la Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj în vederea solicitării revizuirii autorizaţiilor de mediu.

Autorizaţiile de mediu şi autorizaţiile integrate de mediu se emit definitiv începând cu acest an, cu condiţia, obligatorie, de a fi vizate anual. Pentru obținerea vizei anuale, autorizațiile de mediu și autorizațiile integrate de mediu cu termen de valabilitate trebuie revizuite în vederea eliminării acestei prevederi.

Revizuirea autorizaţiei de mediu costă 250 de lei. Pentru viza anuală, reprezentanţii APM Gorj spun că nu percep vreo taxă.

Astfel, în urma modificărilor legislative survenite în legislația de mediu, viza se solicită și se aplică începând cu anul următor emiterii autorizației de mediu sau autorizației integrate de mediu sau înaintea împlinirii unui an de la obținerea vizei anuale anterioare.

„A apărut în Monitorul Oficial ordinul privind obligativitatea avizării anuale a autorizaţiilor de mediu. Pentru a putea aplica viza anuală, trebuie revizuite în sensul în care trebuie eliminată valabilitatea acestora. Titularul va solicita obținerea vizei, în fiecare an, cu minim 60 de zile înainte de ziua și luna în care a fost emisă autorizație de mediu sau autorizația integrată de mediu. Deci, cei din ianuarie ar trebui să vină la revizuire obligatoriu. De exemplu, cel care are autorizaţia emisă în 10 aprilie, nu contează anul, trebuie să vină cu 60 de zile mai devreme la viză. În 10 februarie ar trebui să vină la viză. La data de 10 februarie, când trebuie să vină la viză, autorizaţia lui nu trebuie să conţină valabilitate”, a declarat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.

Pentru luna ianuarie 2019, spre exemplu, peste 100 de agenţi economici din Gorj trebuie să solicite viza anuală şi, implicit, revizuirea autorizaţiei de mediu.

Autorizaţiile de mediu și autorizaţiile integrate de mediu pentru care nu se obţine viza anuală își încetează efectele juridice.

Vizualizări: 902

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: