Anunţă taxe mai mari de parcare în centru

Consilierul local PNL Târgu Jiu, Nicolae Bobu, a spus că se lucrează la un nou sistem de taxare în parcările publice din municipiu. „Se pregăteşte un fel de taxare din interior către exterior. Adică în centru să fie o taxare mai scumpă şi cu cât te depărtezi de centru să fie o parcare mai ieftină. Mă refer la locurile de parcare. Dacă vrei să opreşti chiar în buricul târgului va fi, să zicem, zece lei, dar nu va fi atât. Zic ca exemplu. Vrei să opreşti în buricul târgului să îţi cumperi o ciocolată sau un covrig, plăteşti zece lei. Vrei în următoarea zonă, plăteşti 8 lei, 6 lei, 4 lei, 2 lei. Cu cât te depărtezi de zonă, plăteşti mai puţin”, a spus Bobu.

Consilierul spune că acest sistem de taxare va putea fi aplicat după ce primăria va achiziţiona cele 20 de troleibuze noi. „Facem staţii de autobuz lângă parcări, omul lasă maşina în parcarea păzită, urcă în mijloacele de transport cu un program regulat şi atunci nu se va mai sta foarte mult. Nu mai stai zeci de minute în trafic cu maşina, fac câteva minute cu mijlocul de transport în comun”, a spus Bobu.

Întrebat când vor fi achiziţionate cele 20 de troleibuze noi, Bobu a spus că „s-a votat, aşteptăm să devină fonduri”. (A.A.)

Vizualizări: 896

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: