Cere sprijinul primăriei pentru a scăpa de ploşniţe. „Am aruncat tot din casă”

O femeie din Motru a ajuns pe culmile disperării. Blocul în care locuieşte este plin de ploşniţe şi nu ştie ce să mai facă pentru a scăpa de ele. Aceasta a cerut sprijin de la primărie, solicitarea ei urmând să fie discutată joi în Consiliul Local Motru. Oamenii vor trebui să îşi părăsească locuinţele o săptămână, pentru că atât durează operaţiunea de deratizare.

Andreea C. locuieşte în blocul C7 din strada Tismanei, într-o cameră socială, alături de fiul ei de patru ani. Tânăra a depus un memoriu la primărie, în care arată că respectiva „cameră este contaminată cu ploşniţe a căror provenienţă nu o cunosc”. Aceasta mai spune că băieţelul este foarte agitat din cauza gângăniilor. „De la aceste insecte periculoase avem semne şi muşcături pe corp. Copilul merge zilnic la grădiniţă, unde este foarte agitat”, se mai arată în memoriu.

Oamenii, mutaţi din casele lor

Oficialii primăriei au făcut un plan de deratizare care se întinde pe mai multe săptămâni şi vizează blocurile C7 şi C3. Astfel, în prima săptămână se va face dezinsecţia şi deratizarea la parterul blocului C7. Locuitorii de la parter vor fi mutaţi în blocul C3. Într-o zi de luni se va face mutarea, marţea şi miercurea se dă cu substanţe împotriva ploşniţelor, joi totul rămâne închis, vineri şi sâmbătă se spală şi curăţă camerele de locuit, iar locatarii se pot întoarce abia duminică în casele lor.

Acţiunea se va derula timp de şase săptămâni, câte o săptămână la fiecare etaj. „Locatarii celor două blocuri de locuinţe, în momentul mutării la etajele superioare ale blocului C3, vor avea asupra lor doar strictul necesar în perioada în care vor fi mutaţi (obiecte vestimentare şi de îngrijire personală. Obiectele vor fi atent curăţate şi verificate pentru a nu exista riscul extinderii vectorilor şi în camerele de la etajele superioare ale blocului C3”, se arată în planul de măsuri care urmează să fie aprobat joi în Consiliul Local.

Locatar: Eu am scăpat, am aruncat tot din casă

Tânăra care a făcut sesizarea la primărie a fost surprinsă să afle că abia acum este luată în discuţie sesizarea ei. „Eu am făcut sesizarea acum două luni. Dacă am văzut că nu vine nimeni, mi-am luat măsuri. Am aruncat tot din casă, şi mobila, şi parchetul. Am păstrat doar hainele. Am deratizat şi am luat altă mobilă”, a spus femeia.

Aceasta nu crede că oamenii din bloc vor fi de acord să plece câte o săptămână de acasă. „Mulţi nici nu deschid uşa. Unii spun că nu au, nu ştiu dacă este aşa. Nu doar ploşniţe sunt în acest bloc, sunt şi goange de bucătărie, şi pureci, sunt care au câini. Cred că o deratizare în tot blocul ar fi bine venită, chiar dacă eu mi-am făcut singură”, a mai spus Andreea C.

Ploşniţele de pat sunt insecte nocturne, care se hrănesc cu sânge uman, dar şi cu sânge cald de la alte animale. Deratizarea este dificilă, pentru că se ascund bine şi insecticidul ajunge greu la ele.

Vizualizări: 5,834

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: