Anunță un an al șantierelor la Târgu Jiu

Anul 2020 va fi anul marilor șantiere în municipiul Târgu Jiu, anunță primarul Marcel Romanescu. Pe lângă lucrările ce vor fi demarate pentru amenajarea Căii Eroilor sau pentru modernizarea rețelei de transport în comun, autoritățile vor să schimbe fața Cartierului Narciselor. Mai exact, o zonă de agrement va fi creată pe o suprafață de mai bine de zece hectare. Totul, cu bani europeni. Primăria Târgu Jiu a reușit să atragă circa patru milioane de euro pentru această investiție.

Lucrările vor demara în primăvara anului viitor după ce va fi selectată firma constructoare. Misiunea nu va fi deloc ușoară. O parte din terenul cedat de Unitatea Militară în zona Narciselor va deveni noua atracție a orașului peste cel mult trei ani.

Contractul a fost deja semnat. Primarul Marcel Romanescu a explicat ce va însemna acest proiect: „Este un proiect pe POR. Vorbim de o suprafață de 11,7 hectare ce va fi amenajată. Acum este un teren degradat. Ne referim la acel teren preluat de la Ministerul Apărării care necesită transformarea în zonă verde și în zonă de agrement. Obiectivele specifice ale acestui proiect: amenajarea unui spațiu verde de 10,7 hectare, realizarea unor facilități de recreere, adică loc de joacă, amfiteatru, spațiu de închiriere biciclete. Valoarea totală a proiectului este de 12,3 milioane de lei. Contribuția noastră este de peste un milion de lei. Perioada de implementare este 13.11.2019 – 31.07.2022, aproximativ trei ani”.

Tot aici se vor muta, de anul viitor, și toate petrecerile care au avut loc până acum pe insuliță. Vorbim aici inclusiv de Zilele Orașului. De asemenea, vor fi mutat și sculpturile rezultate în taberele de sculptură organizate de-a lungul ultimilor ani la Târgu Jiu. „Dotările propuse pentru acest proiect: amfiteatru în aer liber, un punct infoturistic, centru de închiriere biciclete, grupuri sanitare, mobilier urban, loc de joacă cu echipamente specifice, bănci, coșuri de gunoi, cișmele, sistem de iluminat, de irigații pentru spațiile verzi. Aici avem o caracteristică tehnică, soclu statui 49 metri pătrați. Vor fi 100 de poziții pe care vor fi amplasate operele realizate la taberele de sculptură, pe acele alei pietonale”, a mai explicat primarul Marcel Romanescu.

În plus, Primăria Târgu Jiu a mai accesat un proiect în valoare de 24 de milioane de euro, tot bani europeni, pentru modernizarea întregii rețele de transport în comun și pentru achiziționarea mai multor trolee. Și în acest caz, șantierul va fi deschis în primăvara anului viitor.

Vizualizări: 8,207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: