Anunță un nou partid. „PNL a murit în pat cu PSD”

Ludovic Orban a anunțat luni că își dă demisa din PNL pentru că partidul intră la guvernare alături de PSD. „Astăzi, pentru mine PNL a murit în pat cu PSD. Cine își imaginează că va putea vreodată să se reabiliteze este un naiv. Baza partidului a fost împotriva alianței cu PSD, una împotriva firii”, a declarat Orban, fostul președinte anunțând că va face un partid nou, care va fura din electoratul PNL, dezamăgit de alianța cu PSD.

„E clar că e nevoie de un nou partid, PNL se va prăbuși în sondaje, e nevoie de un nou partid care să contrabalanseze acest hipopotam”, a mai spus Orban.

Întrebat dacă vor fi şi alţi parlamentari ai PNL care i se vor alătura, Orban a spus că aceasta este o decizie individuală. „Dacă vor fi parlamentari, veţi şti. Este o decizie individuală. Eu nu am altă armă la dispoziţie, decât argumentele pe care pot să le dau pentru fiecare parlamentar pentru a alege să fie corecţi şi cinstiţi faţă de oamenii care i-au votat şi să păstreze linia politică pentru care au fost votaţi, o linie politică clară de dezvoltare, de modernizare, de reforme, de asigurare cu adevărat a unei creşteri a calităţii vieţii în România”, a adăugat Ludovic Orban.

Senatorul PNL Gorj, Ion Iordache, este unul dintre parlamentarii care au demisionat din Grupul PNL și activează ca senator neafiliat. 

Vizualizări: 1,314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: