Anunță un nou val de infectări în Marea Britanie

Marea Britanie se află în pragul unui nou val de infectări, din cauza tulpinii indiene a coronavirusului. Marea Britanie este una dintre cele mai avansate ţări în campania de vaccinare anti-Covid-19, circa 25,3 milioane de persoane din populaţia sa totală de aproape 65 de milioane de locuitori primind până în prezent ambele doze de vaccin.

Într-o declaraţie acordată postului BBC, biologul Ravi Gupta a avertizat că, deşi numărul total al noilor infecţii în Marea Britanie este relativ redus, în mare măsură datorită programului de vaccinare, cel al noilor cazuri creşte exponenţial şi cel puţin trei sferturi dintre aceste noi cazuri de Covid-19 sunt cu varianta indiană a coronavirusului.


„Desigur că numărul cazurilor este relativ redus deocamdată, dar toate valurile încep cu un număr redus de cazuri care se multiplică fără să le observăm şi abia mai târziu devin explozive, deci ceea ce vedem aici sunt semnele unui început de nou val”, a explicat microbiologul britanic, care este şi profesor la Universitatea Cambridge.


„Probabil că acest val va avea nevoie de mai mult timp ca valurile precedente să iasă la suprafaţă, pentru că avem niveluri destul de ridicate de vaccinare a populaţiei, aşadar pentru o vreme am putea să avem un sentiment fals de siguranţă, iar acesta este lucrul de care ne temem”, a mai subliniat Ravi Gupta.

În faţa riscului unui nou val de contaminări, el a sugerat guvernului condus de Boris Johnson să amâne cel puţin câteva săptămâni relaxarea totală a restricţiilor antiepidemice, stabilită pentru 21 iunie.


Conform ultimului bilanţ zilnic, publicat duminică, Marea Britanie a înregistrat în ultimele 24 de ore precedente acestei raportări 3.240 de noi cazuri de Covid-19 şi 6 noi decese asociate acestei boli.

Vizualizări: 2,037

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: