Anunțul CEO în privința certificatelor carbon. Cât au costat

Complexul Energetic Oltenia anunță că respectat obligatiile de conformare, finalizand achizitionarea certificatelor de CO2 aferente energiei produse in anul 2022. Compania a plătit 96 de euro pe un certificat.


Achizitiile certificatelor de CO2 (EUA) au fost efectuate pe Piata Primara EEX, Piata Secundara Spot EEX si Bursa Romana de Marfuri.
”Pretul certificatelor de CO2 a avut o evolutie spectaculoasa in ultimii ani, inregistrand o crestere de la 4-5 euro in anul 2017, pana la peste 96 euro in anul 2023.
Pentru achizitia certificatelor aferente anului 2022, peste 500 milioane de euro au fost suportate din fondurile proprii ale companiei.
Obligativitatea achizitionarii in totalitate a certificatelor de CO2 a aparut dupa anul 2013, alocarile gratuite pentru sectorul energetic fiind sistate. Conform prevederilor legislative in vigoare, neachizitionarea certificatelor de CO2 aferente anului anterior, pana la data de 30 aprilie a anului curent, ar fi atras penalitati de 100 euro/certficat in plus fata de obligativitatea achizitionarii acestora”, susține CE Oltenia.

Vizualizări: 1,318

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: