Anunțul lui Ciucă pentru câteva mii de angajați din CE Oltenia

Guvernul a dat hotărârea prin care grupurile 3, de la Rovinari, și 7, de la Turceni, intră în conservare timp de trei ani și, din iunie, nu vor mai functiona. Dacă nu s-ar fi luat decizia, spune premierul Nicolae Ciucă, România risca să rateze banii din PNRR. Cu toate acestea, premierul a dat asigurări că cei aproximativ trei mii de angajați care deservesc cele două grupuri nu vor rămâne pe drumuri.

„Este vorba de două grupuri de la cele două centrale şi ele fac parte din planul de restructurare a Companiei Energetice Oltenia. În momentul în care a început criza energetică, odată cu punerea în aplicare a planului de restructurare, a fost nevoie să venim cu o hotărâre de Guvern şi să prelungim perioada de funcţionare a grupurilor pentru a putea să depăşim iarna 2022-2023 şi totodată să venim în sprijinul Republicii Moldova care a avut nevoie de energie electrică în luna decembrie a anului trecut şi România a asigurat 80% din necesar, din producţia proprie. Ca atare, în acest moment odată ce pe cererea de plată numărul 2 din PNRR intră şi jaloanele de îndeplinire a planului de restructurare a CE Oltenia, a fost nevoie să venim cu o decizie prin care hotărârea de Guvern care asigura funcţionarea celor două grupuri până în luna octombrie să îşi reducă timpul de funcţionare până în luna iunie şi ulterior să intre în conservare”, a explicat Nicolae Ciucă. 

Premierul a mai adăugat că nimeni nu va rămâne fără slujbă. 

„Discuţiile pe care le-am avut şi rapoartele pe care le-am primit legat de ceea ce urmează să se întâmple cu angajaţii companiei a rezultat foarte clar că nu se pune problema ca oamenii să îşi piardă slujba. Vor rămâne în continuare angajaţi ai companiei pentru că se va face transferul către celelalte grupuri care funcţionează. Oricum la nivelul companiei este deficit de personal şi în felul acesta nimeni nu va rămâne fără slujbă. Ceea ce am analizat în şedinţa de astăzi a Guvernului şi am mai dat un termen pentru anumite clarificări este vorba de strategia pentru resursele neenergetice şi în felul acesta nu are legătură cu componenta energetică”, a mai adăugat Ciucă.

Vizualizări: 5,203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: