Ministrul Budăi, somat să aplice legea 197

 Sindicatul Energia Rovinari cere, printr-o adresă oficială, ca ministrul muncii Marius Budăi să dea o circulară caselor de pensii, pentru aprobarea cererilor de pensionare pe legea 197.

Adresa semnată de președintele Constantin Mitrescu a fost transmisă marți, în ziua în care Comisia de Muncă a decis amâne discuția pe legea 197 până la apariția motivării deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție. Decizia este clar favorabilă angajaților CEO. 

”De peste 2 ani, casele județene de pensii refuză să aplice prevederile acestei legi, invocând diverse pretexte privind retroactivitatea legii sau plata contribuțiilor de asigurări sociale. În confuzia creată a fost necesară intervenția Inaltei Curți de Casație și Justiție, care s-a pronunțat la data de 13.03.2023, fără echivoc. (...)

În acest sens, vă solicităm Domnule Ministru, sprijinul dumneavoastră pentru a dispune Casei Naționale de Pensii sa aplice de îndată prevederile acestei legi, pentru a fi evitate mii de procese inutile și cheltuieli de judecată uriașe pentru statul român”, se arată în adresă.

Vizualizări: 3,978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: