Anunțul lui Manu Tomescu: Mă retrag

Manu Tomescu, unul din liderii Sindicatului Energia Rovinari, își anunță retragerea din mișcarea sindicală sau cel puțin din prima linie. "Eu aș vrea să mă retrag puțin din prim-planul mișcării sindicale, o să depun o cerere la domnul președinte Pîrvulescu, prin care o să solicit înlocuirea mea din comisia mixtă", a spus Manu Tomescu. Acesta spune că este dezamăgit de faptul că în jur de 200-300 au pichetat termocentrala din Rovinari, dar federația sindicală din care face parte nici nu a amintit de acest protest. "Nu vreau să mai girez cu prezența mea comisia", a spus Tomescu.

Liderul sindical a fost miercuri în comisia mixtă administrație - sindicate de la Complexul Energetic Oltenia, după care a anunțat suspendarea protestului de la poarta termocentralei. "Am văzut că deranjează prezența mea, poate că dumnealor vor negocia mai bine dacă nu sunt eu acolo", a mai spus Tomescu, fără a da prea multe detalii. "O să îi las pe dumnealor, am înțeles că eu percep realitatea greșit, așa a spus domnul Pîrvuescu la o emisiune, că noi cei care am protestat înțelegem realitatea greșit", a spus Tomescu.

Acesta va rămâne vicepreședinte la Sindicatul Energia Rovinari. Salariații de la Rovinari au protestat pentru a cere salarii mai mari, vouchere de vacanță, mix energetic și încadrarea corectă în condiții de muncă deosebite sau speciale, după caz. (A.A.)

Vizualizări: 3,252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: