Apa trece, bateriile chiuvetă pentru bucătărie rămân

Probabil că știi deja ce bătaie de cap reprezintă renovările și schimbările prin casă. Mult praf, înghesuială și de cele mai multe ori bugetul planificat este depășit. Dacă nu ai trăit o astfel de corvoadă, cosideră-te norocos. Atunci când renovezi sau amenajezi o bucătărie este la fel de mult haos. Gândește-te că pe lângă restul de renovări, trebuie să ai grijă și la scurgere sau la conductele de apă.

Pe lângă alegerea mobilei și a rezolvării problemelor care nu sunt la vedere menționate mai sus, trebuie să alegi o baterie chiuvetă pentru bucătărie. Aceasta trebuie să fie aleasă după o cercetare amănunțită a pieței și în funcție de nevoile tale. Astfel, în acest articol vom vorbi despre criteriile de selecție ale unei baterii chiuvetă pentru bucătărie.

Materialele din care este confecționată
Materialele care sunt folosite pentru confecționarea bateriilor chiuvetă pentru bucătărie sunt un criteriu foarte important. De ce? Pentru că acestea dictează calitatea produsului și au un rol important în creionarea stilului bucătăriei tale. Majoritatea bateriilor chiuvetă pentru bucătărie sunt din inox sau alamă. Acestea sunt cele mai întâlnite materiale, dar mai poți găsi și baterii din diverse materiale și cu diverse finisaje. Există baterii pentru orice stil, fie el simplist sau rafinat, tot ce trebuie să faci este să cauți cu atenție sporită.

Ceea ce este important de reținut este că orice baterie ai alege, trebuie să reziste zgârieturilor, ruginei și petelor. Dacă vrei să faci o investiție pe termen lung în bucătăria ta, poți opta pentru soluții speciale de curățat pentru a menține materialele la fel ca în prima zi.

Una caldă, una rece sau chiar amândouă
Dacă nu v-ați prins despre ceea ce urmează să vorbim este despre robinetul unei baterii. Pe piață există două tipuri de baterii chiuvetă pentru bucătărie.

Primul tip de baterie este cel cu monocomandă. Ce înseamnă bateria cu monocomandă? Înseamnă că ai un singur robinet pe care îl învârți de la stânga la dreapta, în funcție de cât de caldă sau rece vrei să fie apa.

Al doilea tip de baterie este cel cu comandă dublă, care nu este atât de popular în rândul consumatorului. Ce înseamnă dublă comandă? Înseamnă că ai un robinet în stânga și unul în dreapta. Unul este pentru apă rece, iar altul este pentru apă caldă.

Mobilă sau fixă?
Următorul criteriu de selecție al bateriei chiuveta pentru bucatarie este tipul de pipă ales. Ce este mai exact pipa? Ei bine, în termeni simpli, pipa este partea aceea lungă prin care curge apa și este separată de baterie. Pe piață există două tipuri de pipe, cea fixă și cea mobilă.

Probabil că ai acasă o baterie cu pipă fixă, pentru că acestea sunt și cele mai întâlnite. Dar ce faci cu modelul mobil te întrebi. Ei bine, pipa mobilă este foarte folositoare atunci când ai de spălat o cantitate mare de vase. Acest model este folosit mai mult în bucătăriile de restaurant. Se poate să ai o familie numeroasă, iar în acest caz nu strică să apelezi la o astfel de baterie. Mai ales dacă obișnuiești să gătești des.

Design-ul bateriei
Ultimul criteriu din această listă este chiar design-ul bateriei. Ultimul criteriu din întreg procesul de alegere al unei baterii este design-ul acesteia. Acesta se face în funcție de restul bucătăriei. De exemplu, dacă ai o bucătărie care este decorată într-un stil modern mergi și tu pe modern. Ce înseamnă asta? Alege o baterie cu o pipă lungă, eventual curbată. Joacă-te cu formele și culorile. Negru și gri sunt la mare căutare în această perioadă. Stilul acesta sobru care duce către minimalism este și el îndrăgit de către consumatori.

Dacă ai o bucătărie clasică, îți recomandăm să nu alegi o baterie care să iasă în evidență. Una simplă din inox sau alamă cu monocomandă și pipă fixă este ideală.

Indiferent de stilul și nevoile tale, cu siguranță vei găsi bateria chiuvetă pentru bucătărie potrivită.

Vizualizări: 1,002

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: