Aparat de identificare a venelor, donat Spitalului Judeţean

Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu dispune, începând de marţi, de un aparat modern pentru identificarea venelor. Este primul echipament de acest gen din spital, fiind vorba de o donaţie a Clubului Rotary Târgu Jiu. Conducerea unităţii spitaliceşti spune că va achiziţiona astfel de aparate pentru toate secţiile critice ale spitalului.

Vizualizatorul de vene va veni în sprijinul copiilor care au nevoie de îngrijiri medicale pe Secția de Pediatrie a Spitalului Județean și are o valoare de peste 4000 de euro. Este un echipament inovator, de înaltă tehnologie, pentru puncţia venoasă.

Aparatul ajută personalul medical la dificultăţile întâmpinate cu puncția venoasă, dar îl și asistă la evaluarea mai complexă a stării vasculare. ”Am fost solicitaţi de Secția Pediatrie a Spitalului 700 să facem o donație, un aparat de vizualizare a venelor. Este necesar în situaţii de urgență, în mod special. Dacă vine în șoc anafilactic, trebuie să faci puncţie venoasă, nu găsești vena, deci contra-timp. Se poate folosi și la adulţi. Am primit această solicitare pe 20 iunie, în acest an, am reușit să adunăm fondurile necesare și am făcut donația. Pe lângă această donație mai dăm și niște dulciuri la copii, să-i premiem, având în vedere că urmează sărbătorile de iarnă”, a declarat omul de afaceri Mihail Zidărescu, membru Rotary Târgu Jiu.

Membrii Rotary Târgu Jiu și-au propus să mai doneze un astfel de aparat și la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului. Sumele necesare pentru achiziţionarea echipamentului ar urma să fie strânse din vânzarea de vin fiert în căni din ceramică, pictate de cursanţii Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu.

Spitalul Novaci dispune de câteva luni de un astfel de aparat. Conducerea Spitalului Județean are în plan să mai cumpere câteva vizualizatoare de vene. ”Avem în vedere achiziționarea unor astfel de aparate pentru toate secțiile critice ale spitalului, respectiv Unitatea de Primiri Urgențe, precum și, urgent, la nou-născuți, unde chiar este necesar. Probabil și în secțiile de terapie intensivă vom aduce un astfel de aparat. Având în vedere costul aparatului, care este destul de mic, poate chiar în primele șase luni ale anului vom reuşi să facem achiziţiile”, a spus doctorul Costinel Popescu, directorul medical al spitalului.

Galerie foto



Vizualizări: 1,813

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: