Orele de vizită la Spitalul Judeţean, reduse. Reguli noi!

Vizitatorii pacienţilor internați în unitățile medicale ale Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu vor avea la dispoziție doar două ore pe zi pentru vizite. Măsura a fost luată pentru preîntâmpinarea apariției unor noi cazuri de infecţii nosocomiale, dat fiind faptul că, în ultima vreme, s-au înmulţit situaţiile de acest gen. De asemenea, accesul pe secții se va face numai cu echipament de protecție.

Măsura se aplică atât în cazul Spitalului 700, cât și a Spitalului ”Tudor Vladimirescu” și a unității din zona Pasarelă. Astfel, persoanele din exterior vor putea să-și viziteze rudele și apropiații doar între orele 15:00-17:00, de luni până vineri, și între 14:00 și 17:00 în zilele de weekend și în zilele de sărbătoare.

Până la aplicarea acestei măsuri, vizitele puteau fi efectuate în decursul a 4 ore. ”Având în vedere creșterea incidenței infecțiior nosocomiale în această perioadă, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, am fost nevoiți să luăm niște măsuri restrictive în ceea ce privește limitarea accesului în spital a persoanelor din afară, a vizitatorilor. În general, accesul în spital, inclusiv pentru consultații, se face într-un anumit fel. Toți cei care vor să știe despre soarta bolnavilor sau să meargă la bolnavul respectiv trebuie să poarte echipament de protecție, inclusiv papuci sterili și echipament de protecție care se ia în momentul intrării în serviciile noastre, inclusiv în spital”, a declarat Costinel Popescu, directorul medical al Spitalului Județean.

Conform conducerii unității, cazurile de infecții nosocomiale au crescut semnificativ. Dacă anul trecut s-au înregistrat 1-2 cazuri pe lună, acum s-au raportat 5 astfel de situații. Infecţiile nosocomiale sunt infecţii dobândite în spital. Pot să fie infecţii nosocomiale dobândite în spital, dar cu germeni proprii, adică pacientul vine cu germenii de acasă, dar dezvoltă infecţia în spital, sau infecţii nosocomiale cu germeni ai spitalului, caz în care pacientul fie dobândeşte germenul de la un pacient alăturat, fie germenul este dobândit prin diverse manevre medicale.

Accesul vizitatorilor va fi împiedicat în afara orelor de vizită de agenții firmei de pază contractate de spital. Conducerea unității nu a stabilit o dată exactă pentru renunţarea la restricție.

Cert este că de aici înainte vizitatorii vor avea acces pe secție doar cu echipament de protecţie. În acest sens, conducerea spitalului vrea să cumpere automate de la care vizitatorii să-și procure, contra-cost, acest echipament. ”Avem în vedere să achiziţionăm niște mașini care să învelească încălţămintea din stradă, un fel de pungi sterile, care, probabil, va fi cu plată. O plată modică, de genul 1 leu. În momentul de față, acest echipament este gratuit. Urmează să facem achiziții de mașini de acest gen pentru toate cele trei clădiri, un fel de automate”, a explicat directorul medical al spitalului.

Vizualizări: 2,407

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: