Aparat ultramodern la Spitalul Județean. Primii pacienți au beneficiat deja de investigații medicale!

Vești bune pentru gorjeni! Un aparat de ultimă generație funcționează la Spitalul Județean, începând din această lună. Este vorba despre un echipament medical de endoscopie digestivă superioară și inferioară. 

Aparatura a fost pusă în funcțiune de câteva zile, iar primii pacienți au beneficiat deja de investigații medicale. Investiția, care depășește suma de 420.000 de lei, a fost suportată de Consiliul Județean Gorj. 

"Începând cu acest an, Secția de Gastroenterologie a Spitalului Județean Târgu Jiu are în dotare un echipament medical ultraperformant cu ajutorul căruia pacienții vor beneficia de investigații imagistice exploratorii de maximă acuratețe pentru stabilirea unui diagnostic precis sau pentru stabilizarea stadiului și monitorizarea diferitelor afecțiuni deja existente.

La finalul anului trecut, Consiliul Județean Gorj a finalizat procedura de achiziție iar recent a încheiat etapa de punere în funcțiune și dare în folosință a noului sistem de endoscopie digestivă superioară și inferioară de ultimă generație, care facilitează vizualizarea și examinarea detaliată, fiind compus din: 

-Videogastroscop HDTV 

-Videocolonoscop HDTV

-Videoprocesor cu posibilitate de configurare a limbii române și înregistrare a datelor pentru 50 de pacienți

-Sursă de lumină

-Tester de imersibilitate 

-Aspirator

-Monitor medical LCD

-Troliu endoscopie 

Astfel, din data de 20.01.2023 până în momentul de față, cu noul echipament medical au fost efectuate 29 de endoscopii și 15 colonoscopii, conform datelor transmise de reprezentanții SJU Târgu Jiu.

Noul echipament medical permite investigarea endoscopică cu bandă îngustă de culoare, care are rolul de a evidenția capilarele și structurile de pe suprafața mucoasei, ceea ce duce la o mai bună delimitare a leziunilor de la nivelul mucoasei.

„O afecțiune depistată la timp este mai ușor de tratat, iar prognosticul pentru pacient este mult mai bun. Este un aparat ultraperformant, mai ales datorită tehnicii NBI-narrow band imaging. Superioritatea aparatului se datorează tocmai tehnicii NBI, ceea ce îl diferențiază de alte aparate existente. Este creat un contrast sporit între vasele de sânge din mucoasa digestivă și țesuturile adiacente. Această tehnică ajută în depistarea precoce a tumorilor digestive și a altor leziuni inflamatorii din peretele digestiv. Acest fel de aparat există în clinicile și spitalele universitare din țară. De noul sistem endoscopic beneficiază atât pacienții internați în Secția Gastroenterologie, cât și ceilalți pacienți ai Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, pe internare continuă, sau internare de zi”, a menționat dr. Roxana Gheorghițoiu, medic specialist gastroenterologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Valoarea sistemului de endoscopie digestivă superioară și inferioară a fost de 420.000 de lei fără TVA, conform contractului de furnizare încheiat. Acesta face parte din seturile de echipamente și aparatură medicală achiziționate anul trecut de Consiliul Județean Gorj cu fonduri alocate din bugetul propriu al județului pentru dotarea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, investiția fiind de 1.725.158,63 lei fără TVA", se arată într-un comunicat transmis de reprezentații Consiliului Județean Gorj. 

Galerie foto
Vizualizări: 1,431

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: