Aparatura din biroul lui Ciurel, expertizată de specialişti

Continuă cercetările cu privire la obiectele de spionaj găsite în biroul fostului manager al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel. Biroul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Gorj are în lucru un dosar penal şi face cercetări faţă de faptă. Ancheta se desfăşoară sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Anchetatorii au solicitat în acest caz mai multe expertize.

Poliţiştii gorjeni s-au autosesizat după ce presa a relatat faptul că fostul director general al companiei energetice deţinea în biroul său obiecte de spionaj, respectiv o cameră de luat vederi ascunsă într-un ceas, dar şi un aparat de bruiaj. Oamenii legii au ridicat vinerea trecută mai multe obiecte electronice din biroul lui Ciurel. Poliţiştii continuă cercetările, ancheta fiind preluată de Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei Gorj. Poliţiştii au cerut mai multe expertize de specialitate. Pentru a folosi o astfel de aparatură, fostul manager al companiei energetice avea nevoie de mai multe avize din partea instituţiilor abilitate. "Este în lucru la Serviciul de Investigaţii Criminale un dosar penal. S-au dispus mai multe expertize, urmând ca la finalizarea anchetei să comunicăm rezultatul", a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Laurenţiu Ciurel a recunoscut că a primit de la un prieten un aparat de bruiaj despre care a spus că este cât un pachet de ţigări. Altfel nu se ajungea la acest control al poliţiştilor, cel puţin nu acum, dacă administraţia CE Oltenia nu lua decizia de a-l da afară pe Ciurel din biroul de manager înainte de expirarea perioadei de preaviz. O comisie desemnată de conducerea companiei a inventariat bunurile din birou, printre care se afla şi aparatura de spionaj, ce a fost ridicată ulterior de poliţişti. Cât priveşte bunurile personale ale fostului manager al complexului, acestea au fost recuperate de Ciurel sâmbăta trecută, fiind convocat de administraţie să le ridice.

Vizualizări: 1,191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: