Pod amenințat de Gilort. Sute de familii în pericol

Strigăt de ajutor din comuna gorjeană Bengești-Ciocadia. Sute de familii ar putea rămâne izolate dacă nu se va consolida un dig de protecție lângă râul Gilort. Malul a fost distrus, iar podul și drumul care leagă comuna de Albeni și Prigoria sunt în pericol. Este nevoie de 1,6 milioane de lei pentru ca lucrarea să fie executată, dar primăria nu are acești bani.

Digul de protecție a fost afectat de ploile din ultimii trei ani. Acesta a fost construit în urmă cu trei decenii. „După ploile din primăvară, avem un pod care traversează râul Gilort și face legătura cu comuna Albeni, iar din 2016 debitul a venit tot mare, a mâncat la capătul podului și a distrus un dig de apărare, care era construit de 30 de ani și este pericolul ca podul să rămână suspendat, să mănânce apa pe la capătul podului și să se întrerupă legătura cu comunele Albeni și Prigoria”, a spus primarul din Bengești-Ciocadia, Victor Geogia.

Acesta ar avea nevoie de 1,6 milioane de lei să refacă lucrarea. Dacă va ceda podul, sute de familii vor rămâne izolate. Primarul a primit promisiuni și din partea ministrului Mediului, Ioan Deneș, care a văzut zonele vulnerabile în urmă cu trei luni, dar până acum nu a primit niciun ban. „În primăvara acestui an, am dat la Situații de Urgență, a venit Inspectoratul pentru Situații de Urgență, a fost și domnul ministru Deneș, și domnul director de la ABA Jiu, și au promis să distrugă acest zid și să colmateze malul și să protejeze pentru moment și să nu distrugă drumul și chiar capătul unui pod. Trebuie să fac presiuni la Ministerul de Finanțe să ne aloce bani ca să putem să facem un dig de apărare. E evaluat la 16 miliarde și e o lucrare destul de mare. primăria nu are posibilitatea să facă această lucrare. Este prinsă pe situații de urgență și sper să înceapă lucrarea în acest an pentru a nu avea pagube foarte mari. Dacă se distruge podul și drumul, atunci pagubele vor fi enorm de mari. Dacă nu se fac lucrările, pericolul este mare. Se izolează, nu mai vorbesc de comunele Prigoria și Albeni, din cetățenii din satul Linia Mare, care rămân izolați, în jur de 400 de cetățeni care locuiesc în acest sat”, a mai spus Victor Geogia, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,772

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: