Aparegio „amenință” cu majorarea tarifelor de canalizare

Lucrările de igienizare a căminelor de canalizare dau, în continuare, mari bătăi de cap angajaților de la Aparegio Gorj! Asta pentru că, susțin reprezentanții instituției, oamenii aruncă în canalizare tot ce le vine la mână. Gestul acesta, aduce marorarea tarifelor, amintește operatorul de apă și canal.  

„Canalizarea NU este tomberonul tău!” este un slogan intens mediatizat de Aparegio Gorj, dar care continuă să nu fie luat în seamă de cetățeanul de rând.  Potrivit reprezentanților acestei instituții, frecvent trebuie făcut lucrări de igienizare a căminelor de canalizare, iar asta atrage după sine cheltuieli, în plus, care sunt suportate tot de buzunarul consumatorului. Recent, angajații Aparegio au avut astfel de intervenții în Bumbești Jiu.

„Echipa Centrului de Exploatare și Distribuție Bumbești-Jiu a efectuat lucrări de igenizare a căminelor de canalizare pe Str. Trandafirilor, din oraşul Bumbești Jiu.  

Pe această cale operatorul face apel către cetățeni să nu arunce în canalizare resturi menajere, materiale textile, șervețele umede, produse de igienă intimă, bucăți de plastic sau lemn, grăsimi, etc. Aceste materiale se depun pe pereții interni ai conductelor facilitând depunerile și împiedicând scurgerea apelor.

Să nu uităm că orice material de acest gen aruncat în rețeaua de canalizare, înseamnă majorarea tarifului de canalizare.

Nerespectarea unui minim de reguli poate duce până la distrugeri ale rețelei, iar eventualele lucrări de reparații generează costuri suplimentare pentru funcționarea și întreținerea sistemului de canalizare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Aparegio Gorj.

Vizualizări: 1,000

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: