Ciobanii din Gorj vând mieii online. Prețurile!

Deși duminică se sărbătorește Paște Catolic, la nivelul județului Gorj centrele de sacrificare a mieilor se vor deschide la început săptămânii viitoare. În acest context ciobanii își vând miei online direct de acasă.

 

 

 

 

 

 

Internetul este plin de zeci de anunțuri de vânzare a mieilor de Paște. Ciobanii care nu au exportat mieii în străinătate, nu mai așteptată deschiderea centrelor de sacrificare și au decis să-i vândă online.

"Toți oamenii cumpăra de pe internet diverse lucruri și de ce nu ar lua și miei din mediu virtual. Noi de câțiva ani îi vindem așa pentru ca așa sunt vremurile. Oamenii sună, comanda și noi le spunem când sunt gata sa vina după ei. Dacă avem timp îi și livrăm la domiciliul contra cost, iar la comenzi mai mari transportul este gratuit. În plus de asta avem și clienții noștri, și ne este mai ușor să îi dăm pe internet", povestește un cioban.

Conducerea Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor susține ca în data din data de 9 aprilie centrele de sacrificare a mieilor vor deveni funcționale în Gorj.

"O sa avem două centre de sacrificare în Târgu Jiu și câte unul la Rovinari, Motru, Tismana și Novaci. Din calculele noastre în toate centrele se vor sacrifica aproximativ 3.000-4.000 de miei. Sunt puțini dacă ne raportăm la anii trecuți când se sacrificau peste 10.000 de miei în centre. A scăzut așa de mult sacrificarea pentru că majoritatea crescătorilor de ovine, exportă mieii. Prețul de vânzare a unui kilogram de carne de miel variază între 35 și 45 de lei. Carcasa de miel ajunge la 10-15 kilograme", a precizat directorul DSV Gorj, Florin Gorcea.

Pe internet, kilogramul de miel în viu se vinde cu 20 de lei, iar sacrificat 40 de lei. Ciobanii garantează că mieii sunt crescuți bio.

Vizualizări: 2,902

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: