Aparegio are de recuperat 12 milioane de lei

Principalul furnizor de apă din județ, Aparegio SA, trece în prezent printr-o importantă criză economică datorată în primul rând secetei. Potrivit directorului Ion Popescu, societatea are de recuperat de la asociațiile de proprietari zeci de miliarde și din cauza caniculei ritmul de debranșări a scăzut considerabil.

Perioada de secetă din ultima vreme se răsfrânge și asupra gorjenilor dar și asupra principalului furnizor de apă potabilă din județ. SC Aparegio SA a trebuit să reducă considerabil debranșările în ciuda restanțelor acumulate de asociațiile de proprietari. ”Avem în jur de 12 milioane de recuperat de la asociațiile de proprietari. Este vorba de restanțele din toate orașele însă este o sumă extrem de mare pe care o vom recupera foarte greu. Datorii au și instituțiile publice însă cu ele am reușit să ajungem la o compensare a datoriilor, facem lunar compensare de 500 de milioane cu instituțiile publice la nivelul municipiului Târgu Jiu”, a declarat Ion Popescu, directorul Aparegio SA.

Presiune

Conducerea Aparegio a precizat faptul că a pus în funcțiune și sursele de rezervă astfel încât târgujienii să nu se confrunte cu o scădere a presiunii apei mai ales la etajele superioare ale blocurilor. Cât privește debranșările, acestea s-au făcut doar în rândul gospodăriilor. ”Din anumite motive de securitate, pe timp de caniculă am evitat să-i lăsăm fără apă, debranșări am mai făcut doar la gospodării, la blocuri nu prea putem să-i lăsăm fără apă și asta se vede în creșterea creanțelor pentru că în felul acesta nu pot fi constrânși să plătească. Principala preocupare în perioada următoare este să nu scadă presiunea, am pus în funcțiune și sursele de rezervă și mai avem de pus dar sperăm să nu se înrăutățească lucrurile”, a declarat Popescu.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: