Aparegio: Nu aruncați măștile și mănușile în canalizare

Aparegio Gorj SA face un nou apel la locuitorii din Târgu Jiu să nu mai arunce în canalizare resturi menajere, materiale textile, șervețele umede, produse de igiena intimă, bucăți de plastic sau lemn, grăsimi etc. Aceste materiale se depun pe pereții interni ai conductelor facilitând depunerile și împiedicând scurgerea apelor.

„De asemenea, pe toată perioada pandemiei cu COVID-19 (SARS-COV-2) măștile și mănușile de protecție să nu se arunce în vasul de toaletă“, transmite Aparegio.

Societatea anunță că efectuează săptămânal lucrări de decolmatare la rețelele subterane din aria de operare. „Deşeurile menajere nu trebuie aruncate în toaletă/wc pentru că vor avea de suferit instalaţiile de canalizare, conductele, dar şi staţiile de pompare a apei. Utilizarea necorespunzătoare a acestora ne afectează pe toţi. Durata de viaţă a instalaţiilor scade, costurile de întreţinere şi operare cresc, iar toate acestea sunt suportate de către toţi membrii comunităţii“, explică Aparegio.

Echipele operatorului de apă și canal au efectuat în luna martie 2020 lucrări de decolmatare a canalizării în mai multe zone din municipiul Târgu-Jiu: Castanilor, I.B.Deleanu, Victoria, Mihail Kogalniceanu, Dacia, Olteniței, Tudor Arghezi, Lt. Col. Dumitru Petrescu, A.I.Cuza, Teilor, Plopilor, Iezureni, Mărășești.

Pentru orice disfuncționalitate a rețelelor de alimentare cu apă sau de canalizare(la limita de propietate), puteți apela Dispeceratul Central al societății – tel. 0253 920, serviciu disponibil 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână.

Vizualizări: 470

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: