Cascada Bigăr, o destinaţie pentru orice anotimp

Cascada Bigăr a fost inclusă într-un top al celor mai frumoase cascade naturale din lume, fiind una din numeroasele frumuseţi din ţară pe care natura le-a pus la dispoziţia privitorilor. Imaginile spectaculoase au făcut înconjurul lumii iar site-ul The World Geography a alcătuit o listă cu cele mai impresionante cascade din lume, în care primul loc se află Cascada Bigăr din Caraș-Severin.

Cascada Bigăr face parte din Parcul Național Cheile Nerei din județul Caraș-Severin, în Valea Minisului, la jumătatea distanței dintre localitățile Anina și Bozovici, pe DN57B. Din dreptul cascadei Bigăr se intră în rezervația naturală, iar cascada se află la câțiva metri distanță de șosea, unde a fost amplasat şi un loc de popas pentru turiști.

Se poate înainta, pe jos, circa 10 minute pentru a vedea de unde izvorăște apa, din Peștera Bigăr. Izvorul Bigăr sau Izbucul Bigăr, cum i se mai spune, este unul puternic, a cărui apă provine din subteran și trece prin peștera ce îi poartă numele din Munții Aninei. Apa este bogată în calcar și se varsă în răul Miniș de pe un prag stâncos de circa 8 metri înălțime, acoperit cu mușchi, formând astfel celebra cascadă. Apa iese de sub o stâncă ce are o înălţime de peste 50 de metri. Iarna, țurțurii de gheață ai cascadei formează un adevărat Palat de Cleștar.

Cei care vor să vadă mai multe obiective turistice în zonă și să afle mai multe povești și legende interesante plătesc o taxă modică de cinci lei.

Cascada este extrem de frumoasă, la fel ca și celelalte obiective pe care le puteți vizita în zonă, însă să nu plecaţi la drum cu speranţa că o veți vedea chiar așa cum se prezintă în imaginile care circulă pe internet, înţelegând faptul că fotografiile au fost „uşor” prelucrate.

Vizualizări: 1,428

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: