Șomaj tehnic și pentru bugetari

Angajații de la stat nu vor scăpa de șomaj tehnic! Este anunțul făcut, miercuri seara, de premierul Ludovic Orban. Guvernul are în vedere o reglementare care să prevadă intrarea alternativă în şomaj tehnic a angajaţilor de la stat.

Trebuie spus că nu sunt vizate instituţiile implicate în lupta împotriva temutului coronavirus.

 „Nu putem afecta zona de sănătate, care înseamnă spitale, direcţii de sănătate publică, ambulanţe, unităţi primiri urgenţe. De asemenea, nu putem afecta zona Ministerului Afacerilor Interne, cu toate efectivele de jandarmi, de pompieri, de poliţişti, nu putem afecta zona militară. De asemenea sunt mai greu de afectat zone ca, de exemplu, zona Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale”, a spus Ludovic Orban.

Măsura se va aplica atât în administrația centrală, cât și locală. Ea trebuie să asigure funcționarea instituțiilor, dar și să respecte regulile pentru reducerea riscului de răspândire a coronavirusului.

„Jumătate din angajaţi lucrează 15 zile, restul de 15 zile urmând să fie într-o formă de şomaj tehnic, plătiţi la fel cum sunt cei în şomaj tehnic cu 75%”, a mai declarat Ludovic Orban.

Vizualizări: 3,551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: