Primarii au luat echipamente pentru spitale. „Sperăm să nu le folosească“

Chiar dacă nu au fost nominalizate pentru a trata pacienții diagnosticați cu noul coronavirus, spitalele orășenești din Gorj au fost dotate cu echipamente de protecție. Au fost făcute și unele circuite în cazul în care numărul bolnavilor va crește foarte mult, iar spitalele special amenajate vor fi depășite de situație.

Spitalul din Bumbești-Jiu s-a pregătit din timp pentru această perioadă. Încă de la primele semnale de alarmă trase în țările din Europa, aici s-au făcut stocuri de dezinfectanți și echipamente de protecție. ”Vreau să vă spun că Spitalul din Bumbești-Jiu este în grafic. S-a diminuat considerabil numărul de internări. Chiar dacă unitatea spitalicească nu este nici măcar în linia a doua, s-au făcut reorganizări și alte circuite. Spitalul este pregătit pentru această situație și deocamdată nu avem probleme, asta pentru că din prima fază am început aprovizionarea și am făcut stocuri de mănuși, echipamente de protecție și dezinfectanți”, a precizat Constantin Bobaru, primarul din Bumbești-Jiu.

Și Spitalul Orășenesc din Turceni este pregătit pentru ce este mai rău. ”Doamna primar Cristina Cilibiu ne susține permanent în lupta cu infecția COVID 19. După vizierele primite săptămâna trecută, acum ne-a trimis și combinezoane de protecție”, a precizat Dragoș Hațegan, managerul unității spitalicești.

Chiar dacă spitalul din Turceni este pregătit pentru eventualele suspiciuni de COVID 19, primarul speră să nu existe niciun caz în zonă. ”Sper să nu fie nevoie să folosească echipamentele de protecție. Sănătatea este pe primul loc” , a precizat Cristina Cilibiu.

Vizualizări: 1,034

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: