Clătite gustoase, fără făină

Clătitele sunt cel mai simplu şi rapid de făcut desert şi toată lumea crede că se pot face doar cu făină. Totuşi există o reţetă conform căreia clătitele nu necesită nici un gram de făină. Sună ciudat, dar aceste clătite fără făină se prepară pe bază de lapte și amidon şi sunt surprinzător de gustoase.

Ingrediente: 5 ouă, 0,5 litri de lapte, 5 linguri de amidon, sare, zahăr după gust, 1 lingură de ulei de floarea-soarelui. Pentru umplutură: 300 de grame de brânză de vaci, 1 ou, zahăr după gust, stafide sau mac (opțional). Pentru a unge clătitele umplute: smântână și unt.

Mod de preparare: Cu un tel sau la blender bateți ouăle cu zahărul. Apoi adăugați amidon, amestecați-l bine împreună cu zahărul și ouăle, astfel încât să obțineți o masă omogenă. Apoi se toarnă laptele şi uleiul de floarea-soarelui și se amestecă. Lăsați să se odihnească 15 minute după care începem să le prăjim.

Doar prima dată se unge tigaia cu un pic de ulei sau cu o bucățică de unt, apoi începeţi să prăjiţi, întinzând aluatul subţire peste toată suprafaţa plată a tigăii.

Atenție! Aceste clătitele se prăjesc pe o singură parte!

Se freacă bine brânza de vaci cu oul și zahărul. După preferințe, se adaugă și semințe de mac sau stafide. Clătitele prăjite se umplu cu brânza pregătită și se împachetează asemeni unui plic sau se rulează în varianta clasică. Aranjăm clătitele într-o cratiță sau într-o oală pentru copt, iar fiecare strat se unge cu puțin unt topit și smântână. Dăm oala pentru 10-15 minute la cuptor şi clătitele cu un gust divin sunt gata.

Vizualizări: 2,393

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: