Apelul Centrului de Transfuzii Sanguine Târgu Jiu

Sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar în această perioadă cei care vor să salveze o viață o pot face. Este mesajul transmis de reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine din municipiul Târgu Jiu. Cererea de sânge este tot mai mare, iar stocurile sunt aproape epuizate. Șefa centrului, Călina Căluțoiu, spune că sunt lipsuri pe 3 grupe sanguine, iar cererea este foarte mare.

Criza acută de sânge se adâncește tot mai tare, iar cei care se află pe patul de spital și au nevoie de acest produs speră la o minune de Crăciun. Șefa Centrului de Transfuzii Sanguine din Târgu Jiu, Călina Căluțoiu, are speranța că oamenii se vor mobiliza în perioada sărbătorilor de iarnă.

”Sunt anumite lipsuri pe trei grupe sanguine la noi în centru și suntem descoperiți cu stocul de sărbători. Cei care vin să doneze sunt aparținători. Ne bazăm că poate lumea este mai darnică și oamenii pot face un dar de sănătate în perioada aceasta. Grupele extrem de deficitare sunt pe B negativ, 01 RH negativ și AB4 RH pozitiv. Aici, stocul nostru este critic”, a spus Călina Căluțoiu.

Căluțoiu speră ca anul 2021 să fie unul mult mai bun față de anul 2020, mai ales că a apărut și vaccinul anti-Covid, iar asta le-ar putea permite să organizeze și campanii de donare cu acea caravană mobilă: ”Să sperăm că după apariția vaccinului vom termina cu această pandemie și o să putem să intrăm în normal. Astfel o să putem să reluăm campaniile mobile. Totul a fost greoi, iar totul s-a învârtit în jurul acestui virus”, a mai afirmat șefa Centrului de Donare Sanguină Târgu Jiu.

Cei care vor să acorde o șansă la viață semenilor lor o pot face și sâmbătă, ușile centrului fiind deschise între orele 08:00-11:00.

Vizualizări: 4,241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: