Apelurile copiilor magistraţilor, respinse

O instanţă a Curţii de Apel Alba Iulia a respins apelurile pe care le formulaseră copii unor magistraţi gorjeni implicaţi cu doi ani în urmă într-un dosar de trafic de droguri şi condamnaţi la câte trei ani de închisoare la Tribunalul Hunedoara, sentinţa fiind una cu suspendare sub supraveghere, nu cu executare.

 Cătălin Avramescu, Cătălin Emanuel Gherghe şi Silviu Mladin sunt cei trei tineri pe care mascaţii din Gorj şi procurorii DIICOT i-au reţinut pentru 24 de ore într-un dosar în care oamenii legii au percheziţionat domiciliilor celor trei din Târgu Jiu şi Bucureşti, aici fiind descoperite diferite cantităţi de substanţe interzise de lege.

Sentinţa de la instanţa de fond, Tribunalul Hunedoara, a fost dată în condiţiile în care magistraţii au dispus modificarea încadrării faptelor de care erau acuzaţi cei trei, aceştia fiind şi studenţi la drept, deci posibil viitori magistraţi. Din „oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu”, pedepsită cu până la 15 ani de închisoare, cei trei au fost acuzaţi şi condamnaţi ulterior pentru „cumpărarea sau deţinerea de droguri pentru consum propriu, fără drept”, pentru care puşcăria maximă este de până la cinci ani. Reţinerea lor pentru 24 de ore s-a făcut în condiţiile în care în momentul descinderii mascaţilor aceştia consumau droguri de mare risc, în această categorie fiind incluse heroina şi cocaina. Apelurile formulate de cei trei au fost acum respinse pe motiv de „nefondate”, semn evident că aceştia ar fi trebuit să se mulţumească încă de la început cu „clemenţa” colegilor rudelor lor… procesul de fond mutându-se la Târgu Jiu la Hunedoara tocmai pentru ca asupra magistraţilor gorjeni să nu planeze vreo suspiciune de această natură.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: