APIA Gorj începe plăţile subvenţiilor la ovine şi caprine

Crescătorii de ovine şi caprine din judeţul nostru îşi vor primi, în aceste zile, subvenţiile pentru anul 2013. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj va împărţi fermierilor suma de 5.200.000 de lei. Este vorba despre beneficiarii plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic. Referitor la crescătorii de bovine aceştia pot solicita în continuare adeverinţe pentru credite, plăţile efective urmând a fi făcute în jurul datei de 1 martie.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj a sistat eliberarea de adeverinţe pentru creditele crescătorilor de ovine şi caprine dat fiind faptul că se va trece la virarea integrală a subvenţiilor în conturile fermierilor, prima pe cap de animal fiind de 30 de lei. Peste 600 de gorjeni şi-au încasat prin credite bancare subvenţiile pentru ovine şi caprine. „Din cei 515 crescători de ovine îndreptăţiţi să obţină subvenţii, circa 255 au beneficiat de credite. În ceea ce îi priveşte pe crescători de caprine, din 358 de fermieri cam 28% au solicitat adeverinţe pentru credite. Cei care nu au apelat la credite îşi vor primi banii în perioada imediat următoare pentru că până la sfârşitul săptămânii în curs vom începe să facem plăţile naţionale directe complementare (PNDC) în sectorul zootehnic, speciile ovine şi caprine. În acelaşi timp se efectuează controlul la ovine şi caprine din zona defavorizată”, a declarat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.

Adeverinţe pentru crescătorii de bovine

Crescătorii de bovine mai pot solicita adeverinţe pentru credite şi în prima parte a lunii februarie întrucât se estimează că plăţile efective vor fi efectuate la începutul lunii martie. Pentru anul 2013, aproximativ 4000 de crescători de bovine au solicitat subvenţii de la APIA. „Până în momentul de faţă, am eliberat circa 150 de adeverinţe pentru crescătorii de ovine. Vom continua să eliberăm adeverinţe cel puţin încă două săptămâni întrucât plăţile le vom face în jurul datei de 1 martie”, a precizat directorul Negrea. Valoarea creditului este de 90% din valoarea sumei calculate conform adeverinţei. Cuantumul de plată înscris în adeverinţă este de 300 de lei pe cap de animal. Se preconizează că prima la specia bovine va fi de 437 de lei/cap de animal.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: